ACB LLIGA ENDESA

Quatre minuts que valen una victòria (69-65)

El MoraBanc Andorra derrota el Movistar Estudiantes en un duel amb altibaixos però que remata amb un gran tram final de partit

Quatre minuts que valen una victòria (69-65)Fernando Galindo

El MoraBanc Andorra va sumar la 12a victòria de la temporada a la Lliga Endesa després de derrotar 69-65 el Movistar Estudiantes en un duel que es va acabar decidint als dos minuts finals, en què els tricolors es van mostrar superiors al seu rival. El duel estava marcat pel retorn de Moussa Diagne més de dos mesos després, i el pivot senegalès a punt va estar de donar un ensurt, ja que es va haver de retirar lesionat al segon període després de torçar-se el turmell, i va deixar mut i glaçat el Poliesportiu. Però al final, tot va quedar en un ensurt i va poder tornar a la pista i encomanar la seva energia als seus companys. Els tricolors van entrar mig adormits al partit amb un 2-10 de sortida per al Movistar Estudiantes en només dos minuts de partit, però en un tres i no res els tricolors van refer-se i van endossar un parcial de 21-4 als madrilenys en uns grans minuts de joc col·lectiu, intensitat defensiva i encert en el tir per agafar una renda màxima de nou punts (23-14). Però de cop, tot el que s’havia fet bé es va començar a fer malament i l’equip va mostrar una cara força dolenta, afectats també possiblement per la lesió de Moussa Diagne, que va deixar gelat el Poliesportiu, i es va passar a un parcial favorable als visitants de 7-18 que els va tornar a situar davant al marcador a l’equador del segon quart (30-32), tot i que el MoraBanc va poder refer-se i va arribar al descans dominant el marcador 41-36. A la represa, els tricolors van seguir en bona línia i van arribar amb sis punts amunt al final del tercer quart, però al tram final el Movistar Estudiantes va arribar a posar-se sis punts amunt (59-65) a quatre minuts per al final i allunyava el triomf del Poliesportiu. Però a partir d’aquí tot va canviar, i l’energia que l’equip havia trobat a faltar en molts moments, ja no només ahir, sinó en molts finals ajustats, sí que va aparèixer ahir, i liderats per Tyson Pérez (millor jugador del partit ahir amb 7 punts, 8 rebots, 2 recuperacions i 12 crèdits de valoració) amb una recuperació i esmaixada, i amb un rebot decisiu al tram final, va fer que el triomf no marxés del Principat. A més de l’ala-pivot dominicà, també van destacar Massenat i Sy, amb nou punts cadascun, mentre que Diagne va tornar amb tres punts, dos rebots i un crèdit de valoració. Això no s’atura, i el MoraBanc torna a jugar demà contra la Penya, en un partit totalment intrascendent a nivell esportiu amb els tricolors ja eliminats, però on Ibon Navarro podrà aprofitar perquè Diagne segueixi agafant ritme de competició.

LES CLAUS

Pèrdues

Mentre els tricolors no van controlar les pèrdues, van patir, però a l’últim quart només en van cometre dos, fet que els va ajudar a endur-se la victòria contra l’Estudiantes.

El col·lectiu

Cap jugador tricolor va anotar més de deu punts, però diversos van estar per sobre dels set punts en una victòria totalment col·lectiva que deixa el MoraBanc a la part alta.

Tyson Pérez

L’ala-pivot va encomanar la seva energia a la resta de l’equip en els pitjors moments i va ser clau amb dues accions perquè l’equip no es desfés com en altres ocasions.