x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Reportatge

Meravella el món sencer

Vicky Jiménez Kasintseva segueix fent història a l’Open d’Austràlia júnior en la seva primera participació en un Grand Slam. Tot i ser la tennista més jove de tot el quadre, s’ha plantat a la final després de vèncer Zhuoxuan Bai a les semifinals.
Vicky Jiménez Kasintseva i Joan Jiménez a les pistes de l'Open d'Austràlia.

Meravella el món sencer

Vicky Jiménez Kasintseva i Joan Jiménez a les pistes de l'Open d'Austràlia.

J. J.
Actualitzada 01/02/2020 a les 08:50
Vicky Jiménez Kasintseva ha convertit en normal allò que no ho és, i amb només 14 anys (és la noia més jove de totes les participants) s’ha plantat a la final de l’Open d’Austràlia júnior en la seva primera participació en un Grand Slam, una actuació que està fent la volta al món i que està situant tant la jove tennista com Andorra en l’epicentre del tennis mundial. A la semifinal, Jiménez Kasintseva es va imposar de manera contundent a la xinesa Zhuoxuan Bai per 6-3 i 6-2 en una hora de partit, demostrant un gran estat de forma i sense donar cap opció a la rival. Al segon joc de partit ja li va trencar el servei de la rival, i va encarrilar el primer set, i al segon va seguir amb la mateixa dinàmica i va fer un break tot just al primer joc, i va acabar obtenint la victòria per la via ràpida mostrant un joc espectacular davant la seva contrincant. L’últim escull per coronar-se a Melbourne serà la polonesa Weronika Baszak, la seva rival a la gran final que es disputarà a la mítica pista central de l’Australian Open, el Rod Laver Arena, que té capacitat per a més de 15.000 persones. Just acabada de passar a la gran final, el pare i entrenador de Vicky Jiménez Kasintseva, Joan Jiménez Guerra, va atendre el Diari i va manifestar que “estem molt contents, la Vicky ha jugat molt bé, era difícil però està molt enxufada”, i va afegir que “ha sacat bé, ha restat bé, ho ha fet tot bé, i jugant així és molt difícil superar-la”. Per la seva banda, la jove tennista va explicar que “ha estat un partit dur, però crec que he jugat bé i he estat intensa tota l’estona”, i va mostrar la seva ambició afirmant que “és un torneig més, però és increïble i en vull més. Veurem que passa a la final però estic molt contenta ara mateix”. Pensant precisament en la final, Joan Jiménez va assegurar que “confio molt en ella”. Tot i que el camí hagi semblat fàcil, no ho ha estat, ni molt menys. De fet, ha estat ple de dificultats ja abans de començar el torneig, perquè la tennista va haver de passar un parell de dies sense entrenar-se abans d’arrencar el campionat a causa del fum provocat pels greus incendis que van devastar el país oceànic, i ja durant el torneig, es va haver de refer en diverses ocasions remuntat gairebé tots els partits, aixecant diversos match points, i vivint al límit moltes ocasions. Però una i altra vegada ha tret el seu caràcter per acabar sumant la victòria. En aquest sentit, Joan Jiménez va destacar que “hem passat molts mals moments al llarg del torneig, i això reforça molt a l’hora de jugar”.

REPERCUSSIÓ MUNDIAL
Arran d’anar guanyant tornejos a nivell més local i continental, el nom de Vicky Jiménez Kasintseva s’ha anat posant en boca dels aficionats al tennis, però la seva superba actuació a l’Open d’Austràlia l’ha catapultat a primera línia mediàtica arreu del món. Diversos mitjans d’un dels països veïns, Espanya, van fer reportatges sobre la tennista, com Mundo Deportivo, que va titular “La nena de 14 anys Victòria Jiménez causa sensació a Austràlia”. El reconeixement va anar més enllà, i fins i tot la web de l’ITF (Federació Internacional de Tennis) o la del mateix Australian Open van destacar el paper que està realitzant. “L’orgullosa andorrana Jiménez Kasintseva se suma als vuitens a Melbourne”, destacava el reportatge de l’ITF, mentre que en el que li va fer la mateixa organització, en parlava com “l’andorrana de 14 anys que ha fet saltar la sorpresa”. De fet, en aquest últim reportatge, Jiménez Kasintseva explicava que “Andorra és un país molt agradable, petit però encantador i estic orgullosa de ser d’allà”, i afegia que “m’agradaria animar els tennistes andorrans a lluitar pel seu somni perquè segur que molta gent el vol viure”. Veurem què passa amb els altres somnis, però el que està clar és que el seu de guanyar un Grand Slam el té a tocar.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts