EUROCUP TOP-16

El MoraBanc perd davant l'Unicaja i s'acomiada de l'Eurocup (84-75)

El MoraBanc Andorra rubrica la seva eliminació del Top-16 amb una derrota a la pista de l’Unicajade Màlaga

El MoraBanc perd davant l'Unicaja i s'acomiada de l'Eurocup (84-75)Fernando Galindo

Repetir la gran fita assolida l’any passat a l’Eurocup ja es presentava complicat per al MoraBanc Andorra des de principi de temporada pel simple fet que arribar a les semifinals de la segona màxima competició continental ja té un mèrit gegant per a una entitat com la del Principat. Amb tot, l’equip va afrontar la competició amb la màxima ambició per poder tornar a arribar el més lluny possible. Així ho va demostrar en la fase regular, en la qual va acabar segon del grup A amb un satisfactori balanç de set triomfs i tres derrotes. En el Top-16, l’actitud es va començar plasmant damunt el parquet en el duel inaugural a Badalona contra la Penya, el qual es va dominar, menys els darrers 30 segons. Es va començar amb derrota, però no era suficient perquè als tricolors els passés pel cap abaixar els braços. El que sí que va fer que els ànims comencessin a decaure va ser al següent matx davant el Tofas Bursa al Poliesportiu en una de les pitjors desfetes de la temporada. Assolir els quarts es va acabar de complicar contra l’Unicaja la setmana passada al Principat, on es va sumar la tercera desfeta seguida i feia que només amb un miracle els tricolors arribessin als quarts. Aquest, però, no va arribar ahir en el quart partit del Top-16 al Martín Carpena. Els d’Ibon Navarro van caure contra l’Unicaja i van quedar eliminats matemàticament de l’Eurocup a falta de la disputa de dos partits. Des de bon inici es veia que guanyar en una pista tan complicada com la del Màlaga i seguir creient en el miracle no seria fàcil, ja que els locals van començar més endollats (17-8). Amb tot, els tricolors van poder salvar el primer quart (21-15) i fins i tot al segon van poder escurçar encara més les diferències, sense arribar a posar-se per davant en cap moment, però arribant al descans perdent per la mínima (43-42). Un aspecte clau que van permetre als tricolors estar vius en aquest punt tot i no fer una gran primera part eren els rebots. El MoraBanc en va atrapar 18, mentre que l’Unicaja només 12 en els 20 primers minuts. El MoraBanc va fer un pas endavant a la represa i es va poder posar al davant en el marcador per primera vegada en el partit. Fins i tot, va arribar a recuperar momentàniament l’average, cosa que hauria allargat les possibilitats de miracle (55-61). No obstant, des de llavors, l’Unicaja va despertar i amb un bon final de període i un bon inici del darrer temps (amb parcial de 12-0), va capgirar de nou el marcador. El MoraBanc va desaparèixer al darrer quart i va acabar acusant les 25 pèrdues en el partit, que van encarrilar l’eliminació (84-75). L’equip encara haurà de disputar dos duels més d’Eurocup, en què no es jugarà res. Ara, però, l’objectiu és seguir buscant el play-off a l’ACB, començant diumenge contra l’Estudiantes al Poliesportiu (17 hores).

LES CLAUS

Pèrdues

Tot i que van estar vius durant gran part del matx, els del Principat van acabar acusant les 25 pilotes perdudes amb les quals van acabar, que van acabar sent clau en el tram decisiu.

El +6

El tercer quart va ser clarament tricolor (16-19). El MoraBanc es va posar al davant per primera vegada i fins i tot va arribar a recuperar l’‘average’ de manera momentània (55-61).

El parcial

Després del +6 a favor del MoraBanc, l’Unicaja va despertar i els tricolors vandesparèixer, encaixant un parcial demolidor de 12-0 entre el final del tercer període i l’inici del quart.