TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Reportatge

Una nova aventura

Després d’haver participat en les 14 Titan Desert que s’han fet fins al moment, Ramon Aranda afronta ara una nova experiència, la Titan Series Saudi Arabia.

Una nova aventuraQUALITY TEAM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ramon Aranda és una de les poques persones que han disputat i acabat les catorze edicions de la Titan Desert que s’han fet fins al moment, la cursa de bicicleta de muntanya per etapes que es fa any rere any al desert del Marroc. I d’aquí poc en complirà quinze, perquè ja està inscrit per a la Titan Desert 2020, que es realitzarà del 19 al 24 abril. Però com que no sap estar-se quiet, així ho admet ell entre somriures, s’ha endinsat en una nova aventura també al desert que arrencarà la setmana vinent i que també està sota el paraigua Titan Desert. Es tracta de la Titan Series Saudi Arabia, una prova que fan els mateixos organitzadors, però que es farà al desert de l’Aràbia Saudita entre el 29 de gener i l’1 de febrer. El recorregut tindrà un total de quatre etapes amb 376 quilòmetres i 3.424 metres de desnivell positiu. Aranda va marxar dilluns cap al golf Pèrsic, i explica que “la cosa va anar molt de pressa, no fa ni dos mesos que m’ho van proposar i em vaig decidir”, i afegeix que els motius principals per acceptar aquest nou repte són “descobrir un país nou i també un recorregut diferent al que havíem fet els últims anys”. La prova tindrà alguna semblança amb la Titan Desert del Marroc, però Aranda assenyala que “serà força diferent, en especial per la climatologia perquè hi haurà temperatures de cinc o deu graus sota zero, a més d’un fort vent, i això serà un hàndicap”. De fet, remarca que “els campaments seran igualment a l’aire lliure, espero que ho tinguin ben preparat per poder entrar en calor un cop acabem les etapes amb el fred que ens trobarem”. Aranda no serà l’únic representant del país en aquesta cursa, ja que també hi participaran sis ciclistes més, com Marta Ballús, Vincenç Jiménez o Octavi Bardera. I gairebé sense temps per recuperar-se de l’experiència a l’Aràbia Saudita, Ramon Aranda afrontarà el tram final de preparació per a la seva quinzena Titan Desert. La prova tindrà sis etapes, 639 km de recorregut i 7.629 metres de desnivell, i la novetat d’enguany és que hi haurà un recorregut amb força muntanya, a diferència d’altres anys, una característica que beneficia Aranda, que va manifestar que “hi ha molta muntanya i m’agrada, i quan n’hem fet els paisatges són molt macos”, i va remarcar que “si fossin sis dies en alta muntanya potser es faria pesat, però anar alternant va bé”.

tracking