raids

Quart Dakar de Llovera amb èxit

El pilot del Principat arriba al podi final del ral·li més dur del món per quarta vegada assolint un gran 15è lloc a la general de camions

Quart Dakar de Llovera amb èxitDAKAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Albert Llovera segueix deixant el nom d’Andorra el més amunt possible allà on va. Al Dakar ja tenen clar que el pilot del Principat és únic i pot assolir qualsevol cosa que es proposi. Ahir va finalitzar el seu quart Dakar aconseguint el millor resultat històric amb un 15è lloc final i un temps total de 59 hores 14 minuts i 42 segons, a 12 h del vencedor, el rus Andrey Karginov, i a només cinc minuts del seu predecessor, l’holandès Jan Van De Laar. La dotzena i darrera etapa d’ahir es va haver de retallar a la meitat (de 374 quilòmetres va passar a 167) i això va fer més difícil poder obtenir la 14a posició final, malgrat que això no va treure la gran satisfacció de Llovera perquè amb el seu gran resultat complia l’objectiu marcat. “Sense dubte estem molt contents amb el resultat i sobretot amb com l’hem aconseguit. Quan ens van dir que retallaven el recorregut ja vam veure que seria complicat llimar els nou minuts que ens treia el nostre rival per a la 14a posició. De totes maneres, ho hem intentat, l’hem superat, però ens hem quedat curts”, exposava l’andorrà en acabar l’etapa d’ahir, en la qual va assolir la 14a plaça del dia. Al podi de la cerimònia de clausura, com va fer en les tres ocasions anteriors, va mostrar la seva alegria amb uns dònuts amb la seva cadira de rodes, amb els quals es va tornar a guanyar l’ovació de la gent present. L’experiència de Llovera al Dakar ja comença a ser prou important, ja que aquesta era la seva sisena participació. Va abandonar en les dues primeres, el 2007 i el 2014, ambdues en cotxe, però el 2015 va tornar amb un bugui i va assolir el primer trofeu de finisher. Després va seguir els dos anys següents però en la categoria de camió i va engrandir el seu palmarès. Després de dos anys d’aturada, enguany ha tornat amb un Iveco de l’equip Rooy-Petronas acompanyat de Marc Torres i Ferran Marco, amb qui Llovera ha tingut un “feeling excel·lent”. “Crec que bona part de l’èxit que hem aconseguit ha estat gràcies al bon rotllo que hi ha hagut a la cabina, no em cansaré de repetir-ho. La motivació no ha decaigut mai i això ha estat decisiu en el moment d’afrontar els obstacles en conjunt”, indicava el pilot. Ara, Llovera començarà a recuperar-se d’un nou Dakar molt dur per centrar-se en la temporada regular, per a la qual de moment no té res concret, però tot apunta que aviat tancarà un nou repte.

Els residents

El castellonenc Joan Barreda va acabar la seva 10a participació al Dakar en la setena posició de la general en motos i amb un triomf en la desena etapa. Per la seva banda, Cyril després va abandonar definitivament el ral·li, tot i que abans va poder assolir una victòria d’etapa en la cinquena jornada.

JORDI GINESTA ACABA "MOLT CONTENT" LA SEVA TRENTENA PARTICIPACIÓ AL RAL·LI DAKAR

Jordi Ginesta és un dels pilots d’assistència més reconeguts al Dakar i les seves 30 participacions l’avalen. Enguany ha conclòs el seu paper molt satisfet, igual que ho han fet tots els seus companys del Team Boucou. “Els tres camions de l’equip hem acabat molt contents de la feina feta”, explicava al Diari Ginesta. Per a l’andorrà, aquest ral·li ha tingut una gran duresa i en certs punts ha recordat els seus orígens. “Hi ha moments que m’han recordat etapes africanes per la duressa i pel pilotatge. Tothom tenia opció de fer les etapes, no com el traçat de l’any passat, que estava fet només per a uns quants vehicles oficials. L’única dificultat era el fred, que va sorprendre molta gent”, descrivia. El punt negatiu d’aquesta edició va ser la “nul·litat total de públic al podi de sortida, estava vuit, i al recorregut no vam veure ni un poble. Tampoc podíem sortir del traçat per problemes de seguretat”, indicava el pilot andorrà.

Quart Dakar de Llovera amb èxit

tracking