ACB Lliga Endesa

Derrota a Manresa i Copa en 'stand-by' (79-72)

El MoraBanc cau a la pista del Baxi Manresa després de dominar gairebé tot el partit

Derrota a Manresa i Copa en 'stand-by' (79-72)ACB PHOTO / J. ALBERCH

El MoraBanc Andorra no és equip de Copa del Rei, almenys de moment, després de la derrota que va encaixar ahir a la pista del BAXI Manresa per 79-72. Els tricolors, igual que a Badalona, van dominar durant gairebé tot el matx, però als minuts finals van deixar escapar el triomf i hauran d’estar pendents avui al Barça - Bilbao d’aquest migdia, on un triomf blaugrana donaria la classificació als tricolors. Si no, s’haurà d’esperar als altres duels. El MoraBanc Andorra va començar endollat i conscient del que hi havia en joc, però a canvi del que havia passat en els últims partits, en què l’equip trencava els duels des del triple, ahir va forjar el gran inici des de la defensa, ja que els locals només van ser capaços d’anotar sis punts en els primers vuit minuts de partit. Però el Manresa, guiat per l’afició, va reaccionar amb un parcial de 10-2 que va deixar el marcador amb empat a 16 al final del primer quart. A poc a poc l’equip s’anava trobant millor sobre la pista i es treia la pressió de sobre, tot i que alternava les bones jugades amb algunes errades infantils, i és que els tricolors van perdre 11 pilotes en 20 minuts. Però la qualitat individual i, en especial, el rebot (el MoraBanc en va agafar 23 a la primera meitat pels 11 dels locals) van fer que els homes d’Ibon Navarro no deixessin de manar en cap moment i marxessin al descans al davant en el marcador amb el 33-39. A més, arribaven bones notícies des de Saragossa, i és que els aragonesos vencien de 13 punts el Tenerife a la mitja part, un marcador que deixava quart el conjunt del Principat al descans del partit. El MoraBanc va sortir adormit a la represa amb un 8-0 en contra que situava els catalans davant, però Musli mantenia viu l’equip contra un Manresa que trobava l’encert des del triple per mantenir-se dintre del duel. Els tricolors tenien petits curtcircuits, com un alley-oop que eren dos punts segurs però que es van treure entre Walker i Tyson o tirs lliures desaprofitats, però tot i això arribaven amb una mínima diferència al davant (54-55) als deu últims minuts. L’objectiu era ben a prop, però també ben lluny, i més sabent que el Manresa venia de guanyar els últims quatre partits per tres o menys punts, i només feia falta veure la cara de tensió dels quasi 200 aficionats tricolors a les graderies. El Tenerife capgirava el marcador a Saragossa, i la possibilitat de ser cap de sèrie s’esvaïa, però no l’opció de la victòria, perquè el partit entrava als cinc últims minuts amb màxima igualtat (64-64). I de sobte, déjà-vu de Badalona: errades, pèrdues de concentració, decisions arbitrals, com a mínim, qüestionables, i en un tres i no res el Manresa va fer un 11-2 de parcial que deixava el duel quasi impossible per als tricolors a 1’48” per al final, i van acabar caient per 79-72. Musli amb 12 punts i 10 rebots va ser el millor dels tricolors, però va ser insuficient per guanyar. La propera cita dels tricolors serà dimecres a l’Eurocup.