La FAF vol 'trencar' amb Gea

La junta de la federació busca un pacte amb el secretari general per rescindir-li el contracte, ara suspès per la situació judicial

La FAF vol 'trencar' amb GeaFAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació Andorrana de Futbol està estudiant la manera de dissoldre el vincle amb Tomàs Gea com a secretari general de l’ens, tal com va explicar ahir el president, Fèlix Álvarez. Gea té actualment el contracte suspès com a secretari general, ja que l’article 31 de la Llei de relacions laborals estableix que un assalariat pot absentar-se de la feina sense cobrar el salari i reincorporar-se al mateix lloc de treball un cop acabi el període de suspensió en alguns supòsits, com la privació de llibertat anterior a una sentència condemnatòria ferma, i la voluntat de la federació és “veure si podem dissoldre el contracte i que les dues parts no en sortim perjudicades”. La intenció de la nova junta directiva de la FAF era que Gea recuperés el seu lloc com a secretari general un cop va quedar en llibertat provisional, però després d’un recurs de la fiscalia, la batlle instructora va decidir aplicar-li les mesures cautelars de no permetre que tingui contacte amb directius i empleats, ni acostar-se a la seu, així que aquesta possibilitat ha quedat descartada. El president de l’ens, Fèlix Álvarez, va manifestar que encara no han parlat amb Gea, i va destacar que “ens trobem que no sabem com actuar perquè les mesures cautelars no ens permeten parlar amb ell i si la junta decideix buscar alguna solució haurem de buscar algun intermediari que parli amb ell”, i va afegir que “esperarem a veure què diuen els nostres advocats i com ho podem enfocar, però no farem un recurs, potser sí una consulta a la Batllia per veure com hem d’actuar ara”. Álvarez també es va voler defensar de les acusacions de la batlle de permissivitat i va declarar que “encara tenim l’etiqueta de continuistes i des de la justícia es veu o donem la la sensació que el Tomàs, tot i estar privat de llibertat, encara tenia poder de decisió a la federació, però jo no ho veig així”. A més, va remarcar que “hem hagut d’anar amb decisions molt acurades i estudiades i en aquest cas hem volgut ser prudents, i possiblement aquesta prudència no es veu des de la Batllia com una cosa positiva”. Per últim, va cloure que “vaig quedar sorprès quan em vaig entrevistar amb la batlle, perquè em va dir que desconeixia que Gea encara estava en plantilla, però nosaltres sempre hem pensat que laboralment no se’l pot acomiadar quan hi ha un contracte suspès”, i va agregar que “la nostra sorpresa és que se’ns hagi recriminat el fet que no haguem pres decisions”.

Rodrigo, secretari general

David Rodrigo serà el nou secretari general de la FAF, una decisió que la junta ja havia aprovat al desembre abans de la llibertat provisional de Gea, i el candidat per substituir Rodrigo com a director esportiu és el seleccionador sub-21, Eloy Casals. El president va assegurar que “hem de parlar amb ell i tancar-ho per veure com s’encaixa, perquè no volem que ser secretari tècnic afecti altres tasques”.

CONVENI AMB LA CREU ROJA PER TENIR AMBULÀNCIES ALS PARTITS DE PRIMERA

La Federació Andorrana de Futbol i Creu Roja Andorrana van presentar ahir un conveni de col·laboració per als propers quatre anys que tindrà com a principal punt la presència d’un equip mèdic i una ambulància a tots els partits de la Lliga Multisegur Assegurances. De fet, ja fa algunes jornades que està funcionant a la Borda Mateu i fins i tot ja s’ha hagut de fer alguna petita intervenció. A més, l’objectiu és estudiar de cara al futur a llarg termini que també n’hi pugui haver als duels de la Lliga Unida, partits de la base i competicions de futbol sala. La FAF es fa càrrec de l’import econòmic d’aquest servei i també s’ha pactat l’adquisició d’una nova ambulància al 50 per cent entre la federació i la Creu Roja. L’acord també inclou altres aspectes, com ara la participació de jugadors de la FAF en campanyes de la Creu Roja, com la de donació de sang, sortides amb gent gran, la cessió d’entrades per part de la federació als voluntaris de la Creu Roja o l’estudi per impulsar un partit de futbol solidari. El director de Creu Roja Andorrana, Jordi Fernández, va manifestar que “fa uns mesos que ens vam trobar i va ser molt fàcil posar-nos d’acord”, mentre que el president de la FAF, Fèlix Álvarez, va assenyalar que “quan ens vam presentar a les eleccions ja teníem un compromís i ens vam posar d’acord de seguida perquè ens interessava tenir una lliga protegida, és una cosa que ja havíem pensat des de feia molt de temps”.

tracking