Només val guanyar

Només val guanyar

El MoraBanc Andorra disputa la primera de les dues finals per ser a la Copa contra un dels millors equips de la lliga, el Casademont Saragossa

El MoraBanc segueix en la lluita per la Copa (90-76)fernando galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El final de la primera volta de la Lliga Endesa està cada vegada més a prop i amb ell arribaran els classificats per a la Copa del Rei. Queden només dues jornades i si el MoraBanc Andorra vol ser a Màlaga necessita guanyar els dos partits que resten, començant pel gran repte d’avui (18 hores) davant del Casademont Saragossa. Per nom, el conjunt que visita el Poliesportiu fa pensar que assolir la victòria és probable tenint en compte l’escenari, però per equip, aquesta serà més complicada del que és habitual. Els de Porfi Fisac sumen sis victòries consecutives i són tercers a la taula, coliderant amb el Reial Madrid i l’FC Barcelona amb 12 triomfs i només tres derrotes. En altres paraules, el Saragossa és actualment un dels millors equips de l’ACB, tal i com assegurava el tercer entrenador del MoraBanc, Paco Vázquez. “Està considerat ara mateix l'equip que juga millor a la lliga si traiem els dos equips d'Eurolliga que tots sabem”, va indicar ahir el tècnic. Un dels factors que corroboren la seva afirmació és que els aragonesos compten amb la millor defensa de la lliga, empatant amb el Madrid a 75 punts encaixats per partit de mitjana, i el segon que més rebots atrapa, darrer del conjunt blanc. Però aquesta temporada ja han caigut altres equips de gran nivell a Andorra, com el Barça o el Baskonia, i els tricolors són conscients que una derrota els complicaria moltíssim ser a la Copa del Rei, tot esperant el que faci la resta d’equips que també lluiten per ser-hi. Per tant, l’ambició és màxima. “Les opcions matemàtiques segurament no se'n van perdent aquest partit, però s'hauria de tenir molt bon average”, va comentar ahir Nacho Llovet, que afegia que “el que està clar és que ja no dependríem només de nosaltres, i volem dependre de nosaltres, que és la situació que tenim actualment. El nostre pensament és guanyar”. Un dels aspectes claus de cara a l’enfrontament d’aquesta tarda serà saber si el MoraBanc podrà recuperar algun dels jugadors lesionats. Bandja Sy va tornar contra el Joventut de Badalona diumenge passat, però torna a ser dubte, com també ho és Tyson Pérez, que dijous ja va realitzar el seu primer entrenament després de la forta recaiguda de la lesió al turmell. “S’han entrenat amb l'equip, però amb dosis molt petites perquè encara no estan recuperats del tot. Esperarem l'evolució per saber qui podrà jugar”, va informar Vázquez.

BUSCANT VENJANÇA PEL PARTIT DE L'ANY PASAST AL POLIESPORTIU

Els balanç entre el MoraBanc i el Saragossa al Poliesportiu és clarament favorable als tricolors, amb 4 triomfs en 5 partits. Ara bé, aquesta única derrota és de les que més mal han fet en la història recent, i es va donar la temporada passada amb un triple sobre la botzina de Stan Okoye que no hauria d’haver valgut. “Per romanticisme, potser podria haver-hi una mica de ganes de revenja per part d’alguns”, exposava ahir Paco Vázquez, que recordava que no queden gaires jugadors d’aquell duel a l’actual plantilla.

tracking