Poliesportiu

Un any de llums i ombres

L’ascens de l’FC Andorra, les finals de la Copa del Món d’esquí alpí, l’absoluta de futbol o les semifinals europees del MoraBanc marquen l’any esportiu

Un any de llums i ombres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 2019 quedarà marcat en vermell al Principat en l’àmbit esportiu gràcies a les diferents fites que han aconseguit els esportistes, clubs i federacions del país. Andorra tenia una gran cita aquest any amb la celebració de les finals de la Copa del Món d’esquí alpí, i la va superar amb nota, de fet, la gran organització de Grandvalira i la FAE (Federació Andorrana d’Esquí) ha fet que la federació internacional hagi atorgat a l’estació unes noves finals per a l’any 2023, i el proper gran objectiu serà optar al Mundial del 2027. A més de Grandvalira, l’altre gran nom de l’esport del país ha estat el de Gerard Piqué, nou propietari de l’FC Andorra, que aquest any ha aconseguit tornar a la Segona divisió B després de 21 anys, i el 2020 somiarà amb un nou ascens, en aquest cas a la Segona divisió. També en futbol, l’any ha deixat un gran regust de boca per la selecció de futbol absoluta, que ha tancat el Preeuropeu amb quatre punts, ha guanyat per primer cop a la història un partit de classificació per a l’Eurocopa, i per primer cop no ha acabat última del seu grup. El 2019 també ha deixat la classificació del MoraBanc Andorra per a unes semifinals històriques de l’Eurocup, l’ascens del VPC a la Lliga d’Honor d’Occitània després d’una gran temporada, la classificació de Mònica Doria per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020 i el seu primer podi a una Copa del Món, o l’evolució d’Irineu Esteve, amb un Top-10 a la Copa del Món. També cal destacar Vicky Jiménez, que ha guanyat el Mundial juvenil, els dos vuitmils que ha aconseguit Stefi Troguet, o l’actuació d’Andorra als Jocs dels Petits Estats de Montenegro, on va acabar amb 18 medalles tot i dur una delegació força inferior a la d’altres vegades.

LES CREUS

L’aspecte negatiu a l’esport del país aquest any ha estat l’esclat de l’operació Cautxú a la FAF, la polèmica amb la gespa de l’Estadi Nacional, les lesions al món de la neu, com la de Lluís Marín que no ha permès aconseguir els resultats esperats, o el paper de Xavi Cardelús al Mundial de Moto2, on no va poder sumar cap punt durant el Campionat del Món.

tracking