Igualtat perillosa

El MoraBanc ocupa l’última plaça d’accés a la Copa del Rei acabada la 13a jornada, que deixa set equips amb el mateix balanç

Igualtat perillosaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

A falta de quatre jornades per arribar al final de la primera volta de la Lliga Endesa, i per tant al tall de la classificació per a la Copa del Rei, la igualtat no podria ser més gran. Amb la 13a jornada completada, fins a set equips compten amb set victòries i sis derrotes després dels triomfs d’ahir del Gran Canària, el Baskonia, l’Unicaja (per sorpresa a la pista del Barça) i el València. De tots aquests equips empatats a la taula, només els malaguenys tenen assegurat ser a la Copa del Rei en condició d’amfitrió, però actualment es troben fora dels vuit primers llocs, per la qual cosa només els set primers de l’actual taula anirien al torneig del KO. Aquesta darrera posició d’accés està ocupada precisament pel MoraBanc Andorra, que ha passat de quart a setè després de la derrota de dissabte amb un Iberostar Tenerife que amb el triomf es va quedar sol a la quarta plaça amb vuit triomfs. Aquesta desfeta, però, no va fer abaixar els ànims dels jugadors. “És un pas enrere, però encara ens queden quatre partits, així que qualsevol cosa pot passar”, exposava Clevin Hannah en acabar el partit, mentre que el seu company, Nacho Llovet, assegurava que “encara queda, no estem ni de prop fora de la Copa. Està clar que guanyar partits t’hi apropa més i perdre’ls te n’allunya més, però igual que al partit d’avui [per dissabte], no ens rendirem”. L’equip depèn d’ell mateix, amb dos duels al Poliesportiu clau, però una situació que pot complicar més l’objectiu de la classificació és el repte majúscul d’aquest diumenge, en què el MoraBanc visitarà el líder, el Reial Madrid. És cert que la temporada passada va guanyar a la pista blanca, però els de Pablo Laso segueixen sense perdre al WiZink aquest curs. A més, cal tenir en compte les baixes que actualment arrossega a l’interior el MoraBanc, que ho complica tot més. Ibon Navarro va assenyalar dissabte en acabar el duel que “està clar que tenim problemes, però si comencem a plorar no guanyarem ni un partit sense els jugadors que trobem a faltar. El que hem de fer és treballar amb el que tenim i mirar de fer les coses al 120%, perquè si no serà difícil que guanyem partits. Sabem que ho podem fer”. Demanat sobre si creu que s’ha de fitxar per cobrir la baixa de Moussa Diagne, el tècnic de Vitòria va exposar que “el club fa la seva feina i la fa molt bé i nosaltres fem la nostra, que és preparar el partit de Patres”. L’equip va començar ahir el llarg viatge cap a Grècia, on abans de saber si serà a la Copa del Rei o no, haurà de segellar la posició definitiva per ser al top-16 de l’Eurocup. “Ara tenim un duel contra Patres, clar que volem jugar la Copa del Rei, però si juguem al cent per cent i ho guanyem tot serem a la Copa del Rei”, exposava Musli dissabte.

JELÍNEK, EL SEGON AMB MÉS PARTITS A L'ACB DE LA HISTÒRIA DEL CLUB

David Jelínek es va convertir dissabte davant el Tenerife en el segon jugador que més vegades ha defensat la samarreta del Bàsquet Club Andorra a l’ACB en la història de l’entitat, empatat amb Toñín Llorente a 112 duels. “Jo no hi penso gaire però estarà en les marques del club i el meu nom estarà gravat com un dels que més han jugat en aquest equip”, valorava l’escorta. El jugador txec ara només té davant el mític José Luis Llorente, que va arribar a disputar un total de 121 partits de tricolor, una xifra que podria superar tornant de l’aturada per la Copa del Rei, a principis de març. “És una cosa bonica, no ho miro gaire, personalment, però al final de la meva carrera vindré a Andorra i la gent em recordarà”, afegia el jugador del MoraBanc.

tracking