ACB Lliga Endesa

El MoraBanc cau amb el Tenerife al pavelló

El MoraBanc Andorra perd un partit clau contra l’Iberostar Tenerife en les seves aspiracions per ser a la Copa del Rei

El MoraBanc cau amb el Tenerife al pavellóFernando Galindo

El final de la primera volta és cada vegada més a prop i cada partit es va tornant més important per poder aspirar a classificar-se per a la Copa del Rei. Els duels són doblement crucials si els rivals són directes i tot i que una victòria a hores d’ara encara no et dona dret a creure res, una derrota fa mal. I el MoraBanc Andorra va marxar dolgut ahir després de caure contra un Iberostar Tenerife molt sòlid (76 a 86) que va castigar el conjunt tricolor des del triple. A més, la baixa rotació, amb només vuit jugadors amb minuts, a causa de les tres baixes interiors, va contribuir a una derrota que pot fer que en una jornada que va començar quart a la taula surti de les posicions de la Copa del Rei. Amb les baixes interiors del conjunt del Principat, un dels principals perillosos rivals podia fer més mal del que és habitual. Giorgi Shermadini, ovacionat novament pel Poliesportiu durant la presentació, tot i que xiulat quan era substituït, va posar-se el mono de treball al tram inicial. Al descans sumava 10 punts, malgrat que després es va desinflar sumant dos punts i va acabar expulsat per faltes. El georgià, però, amb el seu talent a la zona, va guiar els seus perquè agafessin avantatge des del primer quart, que va acabar amb un 15 a 22 al marcador. Al segon període, els de Txus Vidorreta van tenir un altre aliat: l’encert en el triple. Fins a set tirs exteriors havien anotat al descans, dels quals tres seguits van ser de Sasu Salin, amb què va situar una màxima diferència en el marcador de +14 (30 a 44). Aquest encert va contrastar amb el del MoraBanc, que fins al darrer segon de la primera part només va anotar un triple dels onze que havia intentat. Al final, Dejan Todorovic va endollar el segon sobre la botzina per deixar el marcador en 36 a 46 al descans. El Tenerife va seguir endollat a la represa, amb cinc triples més al tercer quart, però el MoraBanc va canviar el xip i va anar a més, especialment en el tir exterior. No va arribar a igualar el marcador en aquest període però sí que va reduir distàncies considerablement. Dejan Todorovic i Frantz Massenat van liderar la reacció amb vuit punts, tot i que va ser l’equip en conjunt el que va portar a reduir la diferència a només quatre punts a falta de 10 minuts per acabar el partit (62 a 66). Els tricolors finalment van poder igualar el marcador abans d’arribar a l’equador del darrer període. Després d’una cistella de Goergios Bogris, l’equip va fer un parcial de 6 a 0 per igualar a 68. Va ser aleshores quan va aparèixer Santi Yusta, que amb quatre triples en el darrer període va decidir el partit. L’aler va ser clau en la victòria tinerfenya amb 19 punts i cinc triples de nou intents. Entre els tricolors, Dejan Musli, amb 16 punts i 21 de valoració, va ser el més destacat. Al final, 76 a 86 (una de les anotacions més baixes del MoraBanc al Poliesportiu aquest curs), i sisena derrota. Diumenge que ve, repte difícil a la pista del Madrid.