EUROCUP

Victòria folgada i de tràmit amb el Top-16 a la butxaca (84-61)

El MoraBanc Andorra factura amb solvència el tràmit davant el Maccabi i definirà la posició final amb el Promitheas a Grècia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra arribava amb la factura del seu primer gran objectiu de la temporada, l’accés al Top-16 de l’Eurocup, a la mà. Quan el subconscient sap que una victòria no és vital, el cap es despressuritza i el grup pot tendir a destensar-se. Per tot plegat, el d’ahir davant el Maccabi Rishon LeZion era un partit d’entreguerres, però per posar a prova la psicologia del grup d’Ibon Navarro. Sense tensió competitiva, només la voracitat d’aquest equip explica una victòria solvent i còmoda (84-61) i que, en part, s’argumenta mirant les dobles figures d’un imperial Todorovic (14 punts, 10 rebots, 5 assistències i 26 crèdits de valoració) o les aportacions anotadores de Musli (15) i de Massenat i Llovet, amb 12. El Maccabi es mou millor en partits desordenats, però posa el cadenat a la competició sense victòries lluny de la seva pista. Carregant bona part de la seva sort a les espatlles de Hamilton, l’israelià és un bloc que té molt més folre del que va exhibir ahir al Poliesportiu. L’enfrontament es va destapar amb Hamilton, Williams i Bourdillon protagonitzant les hostilitats i amb un MoraBanc, sota la direcció de Senglin, que no es va poder posar per davant fins passats 6 minuts (14-12) i al qual li va costar ajustar-se. L’equip va acabar de gestionar bé la mànega i Navarro va administrar esforços tirant de rotació. (20-20). Al segon quart, el MoraBanc va posar la directa i Musli va decidir tirar pel dret amb 6 punts, gairebé consecutius, que van servir per començar a edificar l’avantatge. Una diferència que es va ampliar fins als 15 punts (45-30) en l’arribada a l’interludi i amb Rai Carrasco, premiat amb més segons a l’Eurocup, a la pista. Seglin i Massenat –amb dos triples– van tenir molt a veure amb el coixí que els tricolors van aconseguir a la tornada de vestidors. El tercer quart no va fer variar gaire el paisatge. L’equip andorrà feia bo l’assaig general per al Top-16 amb un joc coral, amb Musli revitalitzat, amb l’encert des de fora reforçat i amb Alexis Bartolomé pujant la música de la festa. Al Maccabi, només Bourdillon i Williams semblaven poder esdevenir sostenidors i, malgrat l’abnegat esforç dels israelians, el MoraBanc els va acabar atropellant i aconseguint un parcial incontestable (70-49) abans del dar­rer acte. Els tricolors, amb el partit absolutament cordat i sabent-se molt superior, no donaven cap opció de maquillatge a un Maccabi que demanava el final del partit a crits. Amb Llovet gaudint a la pista, Todorovic exhibint-se i amb Hannah oxigenant cap i cames per rebre el Tenerife, el MoraBanc va culminar la sisena victòria de la primera fase esperant definir la seva posició final a Grècia davant el Promitheas Patras. La victòria de la Virtus de Bolonya fa inabastable el lideratge del grup per als andorrans.

LES CLAUS

Segon quart

Amb un parcial de 25 a 10, el MoraBanc va edificar la victòria amb una gran segona mànega. Massenat i Musli van aportar 6 punts i l’equip ja es va mantenir irresistible fins al final.

La rotació

Alexis Bartolomé i Rai Carrasco van tenir minuts en pista i Guille Colom va tenir protagonisme. En un partit per oxigenar cames de jugadors Navarro va donar peixet a tot el roster.

El rebot

Es va mostrar molt superior l’equip tricolor en aquest apartat amb una diferència de 46 a 31. El domini del MoraBanc en el rebot va ser aclaparador i una de les claus del triomf.

tracking