ACB LLIGA ENDESA

El MoraBanc suma una victòria brillant a Bilbao (82-87)

El MoraBanc suma el setè triomf de la temporada després d’un duel espectacular contra el Bilbao Basket

El MoraBanc suma una victòria brillant a Bilbao (82-87)ACB PHOTO / a. arrizabalaga

El MoraBanc Andorra va sumar ahir una victòria d’aquelles que és molt més que un simple triomf a la pista del Bilbao Basket per 77-83, i segueix més viu que mai a la lluita per ser a la Copa del Rei. Va ser un triomf d’aquells d’autoritat, i sobretot de fe, perquè el partit va estar perdut en més d’una ocasió, però l’equip no va deixar de lluitar per tornar a casa amb la victòria i fer contents els gairebé 100 aficionats vinguts des del Principat que eren presents al Bilbao Arena. Els tricolors van entrar bé al partit, fent bona aquella premissa, tot i que no sempre funciona, que diu que si són superiors a tu i et fan mal per dins, tu intentis fer-ne per fora, i així va ser, amb l’encert des de la línia de tres punts com el MoraBanc Andorra va obtenir una primera diferència favorable amb el 5-11, però els bascos van respondre amb un parcial d’11-2 liderat per un dels interiors més dominants de la Lliga Endesa, Ondrej Balvin. Conscient de la situació de l’equip, en especial en el joc interior, el tècnic tricolor feia unes rotacions més ràpides del que era habitual, amb el debut de Daniel Clark o l’entrada de David Walker per jugar en força moments en la posició de quatre en un quart que va finalitzar 26-23 per al conjunt local. Els homes d’Ibon Navarro anaven fent la goma, però es mantenien vius amb l’encert exterior amb vuit triples a la primera meitat, tres dels quals de Todorovic, que tornava a casa. A canvi patien força a dintre, com demostraven els 14 rebots de diferència a favor dels locals al descans, o les tres faltes de Musli abans de passar pel vestidor, però tot i això el MoraBanc seguia totalment dintre del partit amb el 49-48. A la represa els tricolors van tornar a sortir millor i van provocar els primers xiulets del públic local, i fins i tot un quàdruple canvi d’Álex Mumbrú. Però de sobte, l’equip es va curtcircuitar i ja no sortia res. Com a exemple més clar, tres tirs lliures seguits fallats, i dues penetracions de Walker consecutives que van ser tapades pels rivals. Però el Bilbao Basket no va saber aprofitar-ho, i només vencia per cinc punts a falta de l’últim quart, deixant així amb vida un MoraBanc Andorra que estava al límit. Els tricolors encara tenien un últim acte de fe, i van agafar-se amb tot a un partit que amb el 71-71 a dos minuts pel final tornava a començar. I ho va fer amb una mescla de joc dels disbarats i vertigen de tots dos equips a guanyar fins que, quan de veritat calia i el més calent era a l’aigüera, l’equip va fer la passa endavant com a col·lectiu que tant se li reclamava en alguns moments per sumar la setena victòria de la temporada en un triomf d’aquells per recordar durant molt de temps. Ara, però, després de dues setmanes sense competició europea, els tricolors reben dimecres el Maccabi Rishon LeZion per intentar assegurar la millor posició possible pensant en el Top-16.

LES CLAUS

El rebot

La nefasta primera meitat dels tricolors en el rebot va estar a prop de costar-los el partit, però l’equip va fer un canvi a la represa i va millorar substancialment en aquest aspecte.

El triple

Els vuit triples a la primera meitat van mantenir els tricolors dintre del partit. A la segona part va baixar l’encert, però els tricolors van saber refer-se i sumar una nova victòria.

L’equip

Avisava divendres Ibon Navarro que l’equip havia de fer una passa endavant, i així ho va fer, especialment a la segona meitat, quan el més calent era a l’aigüera i feia falta tancar el partit.