ACB Lliga Endesa

Important triomf contra un rival directe (97-82)

El MoraBanc suma un important triomf contra el Baskonia, un rival directe, i es manté a la part alta de la classificació

Queden sis jornades per saber quins són els set equips que acompanyaran l’Unicaja de Màlaga en la Copa del Rei 2020, el primer gran objectiu del MoraBanc Andorra. Encara és aviat i hi ha molta igualtat per poder parlar de favorits, però és evident que a aquestes alçades el conjunt del Principat és uns dels que està a la llista de màxims aspirants. Els tricolors van sumar ahir la sisena victòria de la temporada davant tot un Baskonia, un equip d’Eurolliga, que arribava al Poliesportiu amb el mateix balanç, fet que suposava un triomf amb valor doble en ser un rival directe. Una de les claus d’aquesta victòria va ser que es va notar l’habitual energia del Poliesportiu des de bon inici en el joc de l’equip. El MoraBanc va comandar de principi a fi, començant pels quatre punts de Bandja Sy. L’equip era conscient que davant tenia un rival “ferit” i ho va aprofitar per posar un petit coixí al primer quart davant els errors blaugranes. David Walker va tancar el primer període amb una esmaixada després d’una recuperació que situava el +10 (24 a 14). Al segon quart el Baskonia va fer una petita reacció a base del talent individual dels seus, i es va situar a només dos punts passat l’equador del període. Però el MoraBanc mantenia l’energia i intensitat que el caracterítza davant el seu públic. Amb un parcial final de 7 a 0, va aconseguir ampliar el marge de diferència respecte el primer quart per situar-lo en onze punts (42 a 31). El MoraBanc va enfilar el camí a vestidors pel descans amb sensacions molt positives, però també amb el punt negatiu de la lesió de Tyson Pérez. L’ala-pivot va retirar-se a les acaballes del primer quart amb dolor al turmell que ja tenia tocat en patir. A més, Sy també va acabar amb molèsties.. L’equip va saber mantenir la solidesa sense el dominicà i ho va seguir fent després del descans. L’encert exterior de David Jelínek, que va endollar tres triples i va fer onze punts en aquest període, i un Nacho Llovet molt sòlid, van encarrilar el triomf amb una màxima diferència de 18 punts (59 a 41). Més a prop es va veure la victòria quan a falta d’un minut per acabar el període, Toko Shengelia va fer una falta en atac i seguidament feia la seva cinquena en una antiesportiva. El Baskonia es quedava sense la seva estrella pels últims segons del quart i tot el darrer, al qual es va arribar amb un còmode 66 a 52. Amb l’absència del georgià, Pierria Herny va agafar les regnes baskonistes, amb 11 punts al darrer quart, però van ser insuficients per tenir opcions davant un MoraBanc que va seguir prement l’accelerador. Clevin Hannah va liderar l’equip en l’últim quart amb 12 punts i l’equip se’n van anar fins al 97 a 82 final, que suposava la sisena victòria de la temporada contra un rival directei. L’equip tindrà una nova setmana sense Eurocup i dissabte vinent viatja a Bilbao per enfrontar-se a un altre rival directe basc i seguir demostrant que hi ha ganes de Copa del Rei.