El VPC tanca la primera volta amb victòria (20-15)

Els tricolors van imposar-se al Montredonnais en un partit que van dominar des del principi

El VPC tanca la primera volta amb victòria (20-15)Xavier Pujol

El VPC Andorra va tancar la primera volta de la Lliga d’Honor d’Occitània amb el cinquè triomf de la temporada per 20-15 contra el Montredonnais en un duel que es va tensar per moments, i en què els del Principat van dominar des de l’inici.

El VPC va obrir el marcador ben ràpid gràcies a un assaig d’Agus González amb transformació de Ramas Jinashvili, que va situar el 7-0 al marcador, i el Montredonnais va retallar ràpidament fins al 7-3 amb un cop de càstig. El partit va entrar en uns moments de tensió que van acabar amb dues expulsions de deu minuts, una per a cada equip, però els del Principat van eixamplar la diferència a l’electrònic abans del descans gràcies a un assaig i posterior transformació de Ramas, que va fer que s’arribés al pas pels vestidors amb un marcador de 17-3 a favor del conjunt local.

A la represa, els ànims estaven més calmats, i era el VPC qui seguia portant el pes i el ritme del partit, mentre que el conjunt francès es mostrava pràcticament inofensiu en la parcel·la ofensiva, tot el contrari que els andorrans, que gràcies a un cop de càstig de Ramas, van situar el 20-3 al marcador. Els gals van intentar agafar-se agònicament al partit, i ho van aconseguir amb un assaig a 15 minuts per al final, i amb un altre assaig amb transormació a dos minuts per al final que situava el 20-15, però l’electrònic ja no es va tornar a moure i els del Principat van poder sumar la victòria a l’Estadi Nacional. Els tricolors tanquen la primera volta amb cinc victòries i quatre derrotes, i ara tindran una setmana de descans, ja que encetaran la segona volta de la competició el 8 de desembre a domicili contra el Canton d’Alban.

L’anècdota del dia va produir-se abans del partit, ja que al camp destacaven les línies de futbol, la selecció va jugar la setmana passada partit del Preeuropeu, i es van haver de pintar a correcuita les de rugbi perquè es pogués disputar el partit.

Satisfacció pel triomf

El tècnic del VPC, David Kirikaixvili, va destacar que “era un partit difícil per la seva manera de jugar i nosaltres hi hem caigut i no ha estat el partit que ens hauria agradat”, i va afegir que “el més important era guanyar, i després de tres derrotes era una victòria molt necessària per recuperar l’esperit guanyador. El partit no ha estat com ens hauria agradat, però era important guanyar”.