EUROCUP

Gran partit per assolir el Top-16 (93-79)

El MoraBanc Andorra derrota la Virtus de Bolonya en un gran partit i es garanteix passar de ronda a l’Eurocup

Gran partit per assolir el Top-16Fernando Galindo

El MoraBanc Andorra disputarà a partir del 8 de gener el Top-16 de l’Eurocup per segona temporada consecutiva. Just al descans del duel d’ahir contra la Virtus de Bolonya, el Maccabi Rishon Lezion queia a la pista del Mònaco per 77 a 75, una derrota que donava la classificació matemàtica als tricolors passés el que passés sobre el parquet del Poliesportiu d’Andorra. Però ja posats a fer la feina, millor fer-la del tot, i el MoraBanc es va endur un triomf de prestigi contra el conjunt italià i va fer que la festa al recinte de la capital fos del tot completa. Ara, els homes d’Ibon Navarro tindran dos partits més per intentar acabar en la primera o la segona posició, per poder tenir millors encreuaments a la següent fase.

L’inici dels tricolors va ser senzillament espectacular, amb un 14 a 0 de sortida contra un dels grans candidats a guanyar el títol. I aquesta bona arrencada la va capitalitzar Bandja Sy, que va acabar amb 11 punts el primer període. El MoraBanc va arribar a tenir 15 punts de màxima diferència, però al davant no hi havia un equip qualsevol, i liderat per Milos Teodosic va situar-se només cinc punts per sota (27-22) al final del primer quart.

La pel·lícula va seguir amb un guió força similar al segon quart amb un 10 a 0 de sortida dels homes d’Ibon Navarro, que es van tornar a situar amb 15 punts de marge, però, de nou, Teodosic, va fer gala de la seva qualitat (les dues últimes temporades havia jugat a Los Angeles Clippers de l’NBA) i va mantenir el seu equip dintre del matx amb 19 punts al descans que situaven l’electrònic en un més que esperançador 52 a 48 abans de passar pels vestidors.

A la represa, el MoraBanc va mostrar la seva pitjor cara i va veure com els locals s’anaven apropant fins acabar el tercer quart per darrere al marcador (66-69), però als deu minuts finals els tricolors van fer un pas endavant i van acabar remuntant amb un 27 a 10 de parcial a l’últim quart. Als italians, a més, se’ls va veure perduts sense la seva estrella, Teodosic, que no va jugar al tram final per decisió del seu entrenador, Sasa Djordjevic. L’única notícia negativa de la nit va ser no poder endur-se el basket average de 15 punts que els tricolors havien empatat a només quatre segons del final.

Frantz Massenat, amb 17 punts, quatre rebots i 25 de valoració, va liderar els tricolors, i també van destacar Bandja Sy i David Jelínek, amb 17 i 16 punts, respectivament. A més, Moussa Diagne no va jugar per les molèsties que arrossegava.

LES CLAUS

El lideratge

Així com a l’últim quart diversos jugadors tricolors van erigir-se com a líders per capgirar el partit, els italians, sense Teodosic, van trobar a faltar un guia per endur-se el triomf.

El triple

El morabanc andorra va anotar fins a 16 tirs des de més enllà de 6,75 metres amb un encert del 50 per cent, mentre que la Virtus de Bolonya va quedar-se per sota del 37 per cent.

Pèrdues

Tot i que la xifra de pilotes perdudes del MoraBanc va ser força alta, amb 13, la del conjunt italià va ser escandalosa i va sumar-ne un total de 20 al llarg dels 40 minuts.