Lima, fins als 41 anys

22 anys i 148 dies defensant la tricolor és el nou rècord mundial del capità, una marca que seguirà creixent. El central es veu amb força per seguir a la propera Lliga de les Nacions i de cara al Premundial decidirà quan posa el punt final a una trajectòria llegendària.

Lima, fins als 41 anysFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Hem arribat a un punt que parlar d’incombustible per definir Ilde Lima ja és quedar-se curt. El rècord mundial que va assolir diumenge en el partit contra Turquia, en què es va convertir en el jugador que ha defensat la samarreta de la seva selecció durant més anys, ho deixa ben clar. El central va complir 22 anys i 148 dies vestint de tricolor, superant per cinc dies l’equatorià Iván Hurtado, una fita per la qual va tenir ressò arreu del món i que el va portar a rebre múltiples felicitacions a través de les xarxes socials. “Estic orgullós perquè representar un país durant tants anys és una mostra de constància, de dedicació i d’amor per aquest esport. Són dies especials que recordarem per sempre”, va assenyalar Lima després del partit davant Turquia.

Aquest rècord, però, s’allargarà més temps, ja que el jugador té la intenció de seguir calçant-se les botes el curs vinent i estarà a disposició per a la propera Lliga de les Nacions, que es disputarà a partir del setembre del 2020. “La següent fase jugaré, després veurem a la classificació per al Mundial quines seleccions hi ha i allà decidiré”, va explicar el jugador de l’Inter d’Escaldes. En altres paraules, una vegada es faci el sorteig del Premundial 2022, que arrencarà el març del 2021, analitzarà el calendari i els escenaris per veure quin és el lloc més idoni per posar el punt final a una trajectòria llegendària. El 10 de desembre vinent Lima complirà 40 anys i va recordar, amb un toc d’humor, que “tindré només 41 anys, és a dir, que crec que és una edat ideal per acomiadar-me”.

Per tant, si els seus pronòstics es compleixen, superarà els 23 anys de tricolor i potser arribarà als 24. També està per veure en quina xifra deixarà el rècord d’internacionalitats amb Andorra, que ara mateix és de 128 (una més que Luis Figo amb Portugal, dues més que Paolo Maldini amb Itàlia i tres més que Roberto Carlos amb el Brasil, entre altres).

Una xifra que va començar a comptar el 22 de juny del 1997, quan el capità va debutar en un amistós a Estònia quan tenia només 17 anys. El resultat va ser una derrota per 4 a 1 i aquell únic gol tricolor el va fer el mateix Lima. “Recordo molt bé aquell partit, amb els nervis propis d’un jove que debuta amb 17 anys amb la selecció. Aleshores, per res del món m’esperava passar més de 22 anys com a jugador internacional. Vaig tenir la sort de fer el meu primer gol en el debut, així que millor impossible”, va explicar el jugador en l’article que la Federació Andorrana de Futbol va fer al seu web pel rècord mundial.

En el millor moment

Sigui quan sigui la retirada del capità, arribarà pels volts del millor moment de la selecció, que per primera vegada ha evitat l’últim lloc de la taula en una fase de classificació. “Això en un altre país no significaria res però per a nosaltres significa molt”, va valorar Lima.

tracking