Motociclisme

Cardelús tanca la participació al Mundial amb una 28a posició

El pilot del Principat finalitza una etapa al Campionat del Món sense acabar de satisfer les expectatives

Cardelús tanca la participació al Mundial amb una 28a posicióÁNGEL NIETO TEAM

Xavi Cardelús va tancar ahir una etapa al Campionat del Món de Moto2 amb la disputa de l’última cita de la temporada al Circuit Ricardo Tormo de Xest. El pilot de l’Ángel Nieto Team va ser 28è d’entre 30 pilots que van finalitzar la cursa a València i va creuar la meta a 37 segons del guanyador, el sud-africà Brad Binder. Cal dir que va evitar la penúltima posició després que el campió del món, Àlex Márquez, caigués a falta de tres voltes per al final i decidís aixecar-se per finalitzar la temporada damunt de la moto, encara que fos creuant la línia de meta en última posició.

La nota positiva d’ahir per a Cardelús va ser que va millorar amb diferència els registres durant els entrenaments, i va rodar uns dos segons més lent que els més ràpids. No obstant, la tònica general de la temporada no ha estat la que l’andorrà desitjava, ja que sempre ha quedat molt al darrere dels líders de curses. “S’acaba la temporada i vull agrair a l’equip l’oportunitat que m’ha donat. Les coses no han acabat de sortir com esperàvem, però del primer a l’últim membre de l’equip han treballat amb molta intensitat i ho han donat tot dia a dia”, valorava Cardelús. Amb tot, el pilot es va voler quedar amb l’aspecte positiu i va assenyalar que “l’experiència ha estat bona, crec que he crescut com a pilot i ara toca mirar endavant, no deixar de treballar i mirar de seguir millorant dia a dia”.

Aquest segon objectiu passarà el 2020 per tornar al Campionat d’Europa de Moto2 o bé el circuit mundial de MotoE (elèctriques). El pilot andorrà és conscient que no seguirà al Campionat del Món de Moto2, però la seva intenció és fer un pas enrere per fer-ne dos endavant i tornar en un futur.