FASE DE CLASSIFICACIÓ EUROCOPA 2020

Un punt d'orgull (2-2)

Dos gols de Cristian Martínez atorguen un històric empat a la selecció a Albània en un partit molt sòlid i seriós

Un punt d'orgullFEDERACIÓ ALBANESA DE FUTBOL

Les alegries, en una selecció petita i orgullosa com Andorra, tenen un sabor especial. Deixen un pòsit més intens, un bouquet més potent i una càrrega de mèrit bestial, sobretot per l’exclusivitat de les ocasions i per esdevenir quelcom gairebé extraordinari. L’Elbasan Arena d’Albània ja pot formar part dels capítols històrics a la trajectòria de la tricolor. Cristian Martínez, amb un doblet, ho va certificar, i Aláez, fantàstic el seu esforç i el seu partit, Gomes i la resta del grup van obrir la porta. Mai a la història l’absoluta havia marcat dos gols fora d’Andor­ra en partit oficial i mai un sol jugador havia signat dos gols en un mateix matx. Empat d’or i 4 punts a la classificació en espera de rematar la fase diumenge a l’Estadi Nacional davant Turquia.

Les baixes de pes –Ilde Lima, Rebés i Marcio Vieira– van obligar Koldo a sacsejar el seu onze preferit. Mantenint la proposta i la filosofia habitual, el seleccionador va donar rodet a Emili García i Sergio Moreno, i va recuperar, precisament, Cristian Martínez, absent a Islàndia. Albània va sortir revolucionada en atac, amb un dibuix de tres defenses i dos laterals llargs que va dificultar des del principi l’ideari andorrà i les seves transicions defensives. El paisatge es va tòrcer massa d’hora quan al minut 6 Balaj va inaugurar el marcador validant un servei per la dreta de Roshi. El golejador albanès de l’Sturm Graz, de cap, va superar Txus Rubio i Emili en el salt i va emergir potent per superar Gomes. Els albanesos van monopolitzar la pilota però no eren capaços d’interpretar el monòleg que se li suposa a un combinat que va obsequiar Islàndia amb quatre gols. La selecció es va saber regirar contra el primer cop i en un arravatament al minut 18, Jordi Aláez va agafar la motxilla i va decidir citar-se amb el risc i l’atreviment. El davanter del Vall Banc Santa Coloma, amb una gambada espectacular, va deixar tres rivals pel retrovisor i va barrejar amb Kiki i Cervós. El futbolista de l’FC Andorra va assistir per l’esquerra el mateix Cristian Martínez, que en va tenir prou d’empènyer amb el botí a l’àrea petita i signar la igualada (1-1). Una diana d’orgull i de rauxa preludi d’un canvi de registre i d’intensitat. Kiki, a la represa, col·locava una mitja volta per l’escaire (1-2) i feia gratar-se els ulls a més d’un. Albània va replicar minuts després amb el gol definitiu (2-2) de Rey Manaj, el bon futbolista de l’Albacete. Fins al final, esquenes i porteria precintada i explosió d’orgull. Koldo, el seleccionador, ho va resumir. “Després de bons partits hem tingut el premi de sumar.”

LA SELECCIÓ SUB-17 S'ENFRONTA AVUI A ISRAEL

La selecció nacional sub-17 s’enfronta al combinat d’Israel (16.00 h) en la segona jornada del Preeuropeu de la categoria que s’està disputant a la ciutat irlandesa de Cork. Els nois d’Òscar Sonejee es van estrenar en la competició amb una derrota per 6 a 0 davant l’amfitriona, Irlanda, en un partit on els andorrans van encaixar quatre gols abans del descans. Dilluns tancaran la participació en aquesta fase amb l’últim partit, que enfrontarà la jove selecció tricolor amb Montenegro.