L'FC Andorra s'enfrontarà a un Primera Divisió a la Copa del Rei (3-0)

L’FC Andorra supera l’Andratx a la prèvia de la Copa del Rei i s’enfrontarà a un equip de Primera Divisió a la següent ronda del torneig, al desembre

Alegria de la Grada Unita Fortior

L’FC Andorra va superar ahir 3 a 0 el CE Andratx a la ronda prèvia de la Copa del Rei i tornarà a enfrontar-se 24 anys després a un equip de Primera Divisió al torneig del KO, concretament ho farà el 17, 18 o 19 de desembre. El sorteig, coses de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), serà diumenge a les 12.30 hores, així que els futbolistes tricolors no el podran seguir perquè estaran jugant el partit de lliga contra l’Ebro a Prada de Moles.

Tot i les múltiples declaracions fetes abans del partit des de diverses parts, tothom sabia que els tricolors eren clarament favorits en el partit –fins i tot entre la vintena d’aficionats vinguts des de les Illes Balears que no van deixar d’animar els seus cercant el miracle– i ho van acabar demostrant sobre la gespa, tot i que no amb tanta contundència com alguns preveien abans del matx.

El partit es va posar de cara ben ràpidament, i és que el joc transitava entre el tercer i el quart minut quan Gaffoor va fer una assistència que va deixar Pachón sol contra el porter, i el davanter català no va desaprofitar l’oportunitat per superar-lo i situar el primer al marcador. Els balears no van enfonsar-se ni molt menys amb el gol en contra i Vinicius va posar a prova Miguel Bañuz, titular ahir a la porteria tricolor.

La diferència hauria pogut ser encara més gran al minut deu després d’una passada de Riverola, però Pinga, en l’u contra u amb el balear Erik, va estavellar la pilota contra el porter. Salvar aquest gol sembla que va donar ales als visitants, que van fer una passa endavant i van estar a punt d’empatar el partit, primer amb una jugada individual de Gerardo i després gràcies a una errada de Rubén Bover en defensa que va poder solucionar Miguel Bañuz amb una gran intervenció a un xut de Gero a la frontal de l’àrea petita.

Pinga, de nou, va ser l’autor de l’oportunitat més clara per als tricolors amb un llançament al pal a la mitja hora de joc després d’una jugada enrevessada. El porter va relliscar a la zona de tres quarts, Riverola va provar el xut des del mig del camp, però la pilota es va estavellar a l’esquena d’un company i li va caure a Pinga, que mentre el porter tornava va enviar la pilota a la fusta en un matx que va arribar 1 a 0 al descans.

A la represa va tornar a avisar el conjunt balear amb un tir llunyà de Bernat que es va anar enverinant i que va obligar Bañuz a intervenir, i el córner següent va ser Rubén qui ho va intentar amb una rematada de cap massa tova.

Gabri va fer entrar Forgas i a punt va estar de sentenciar l’eliminatòria, però la seva rematada de cap va sortir fregant el travesser. Però qui no va fallar va ser poc després Rubén Bover, que després d’una gran jugada individual va fer el 2 a 0 que deixava el partit encarrilat per als tricolors.

Els visitants van seguir intentant-ho, per exemple, amb un parell de tirs llunyans de Vinicius, però conscients que el somni de la Copa del Rei s’escapava per a ells i que no podrien seguir endavant. Els tricolors, de la seva banda, contemporitzaven el marcador, tot i que encara va haver-hi temps per al definitiu 3 a 0 d’Adri Vilanova, que va certificar el pas de ronda, i garantir que la Copa tornarà al país al desembre.

El Castelló, nou líder

El Castelló és el nou líder del grup 3 de Segona B després que l’RFEF li donés la raó en una reclamació per alineació indeguda del Vila-real B. Amb aquesta resolució, els blanc-i-negres són primers amb 26 punts i el Lleida passa a ser segon amb 25. El Sabadell es manté tercer i l’FC Andorra segueix en quart lloc.