Albània, penúltim escull d'una bona fase

Ildefons Lima, Marc Rebés, Marcio Vieira i Marc Pujol, quatre baixes importants a la selecció

Albània, penúltim escull d'una bona fase

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La selecció absoluta afronta la darrera setmana de fase de classificació per a l’Eurocopa 2020 amb els dos darrers partits. El primer, el d’avui a les 20.45 h, davant Albània a l’Elbasan Arena, un compromís que Andorra l’adopta com una bona oportunitat per seguir creixent i competint. La selecció es penúltima del grup H amb tres punts, gràcies a l’històric triomf a l’Estadi Nacional davant Moldàvia (1-0) i, tot i les der­rotes, el grup de Koldo Álvarez de Eulate ha mostrat sempre una posada en escena digna de lloança provocant més d’una dificultat a rivals molt més potents.

La imatge i el pòsit que va deixar la selecció tricolor a Saint-Denis davant França, a Turquia o a Islàndia han enfortit la convicció de l’equip per poder cordar la fase de classificació amb garanties. El seleccionador, Koldo Álvarez de Eulate, va deixar clar que esperen “que el resultat sigui diferent al que es va donar a Islàndia”. Tot i això, va remarcar que creu “que estem fent una molt bona fase i ara tenim una bona ocasió per arrodonir-la o tancar-la de la millor manera possible”. Per aconseguir-ho el seleccionador tricolor sap que qualsevol opció ha de passar “per tenir un pla de joc molt clar, ser conscients que ens tocarà treballar de valent i estar molt forts en la nostra millor arma, la fase defensiva”. Sergi Moreno, per part seva, va indicar que “cada partit és un món i el que vam jugar a Islàndia ja és passat”. El jugador de l’Inter Club Escaldes va afegir que estan “centrats en el partit de demà [per avui], que serà igual o més complicat”. En aquest sentit, Moreno va cloure subratllant que estan “preparats i segur que serà una guerra. Hem d’anar per totes i donar el cent per cent cadascun de nosaltres”.

La inclusió d’Albert Alavedra és la principal novetat de la llista andorrana que, en cas de tenir minuts, significaria el debut com a internacional absolut del jove central de l’Algesires. Ildefons Lima i Marc Rebés, que han de complir un partit de sanció per acumulació de targetes grogues, Marcio Vieira, que arrossega molèsties, i Marc Pujol seran les absències de la selecció per al partit d’avui davant Albània que dirigirà l’àrbitre estonià Kristo Tohver. La fase es tancarà diumenge a l’Estadi Nacional en el compromís davant Turquia.

LA SUB-17 ENCETA EL PREEUROPEU AMB DERROTA (6-0)

La selecció nacional sub-17 va estrenar-se amb derrota 6 a 0 contra Irlanda al Preeuropeu de la categoria que s’està disputant a la ciutat de Cork del país del Regne Unit. Els amfitrions van anar per feina i al descans ja vencien per un contundent 4 a 0 gràcies als gols de Mahon, una diana en pròpia porta de Del Pozo i dos gols de Ferguson en només quatre minuts. A la represa, Conroy al minut 71 i Kavanagh al 77 van tancar la golejada. Els nois d’Òscar Sonejee afrontaran demà una nova jornada d’aquest Preeuropeu contra Israel a partir de les 16.00 hores, mentre que dilluns tancaran la participació en aquesta fase en el duel que enfrontarà la selecció amb el combinat de Montenegro.

tracking