surf de neu

Lluís Marín vol fer un pas endavant

L’objectiu de la FAE és que sigui més determinant a les fases eliminatòries a la Copa del Món

Lluís Marín vol fer un pas endavantMarc Basco

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va presentar ahir a la seu de Financera d’Assegurances la nova temporada de la modalitat de boardercross en surf de neu, que seguirà tenint Lluís Marín com a principal esportista, en un equip que també comptarà amb Maeva Estévez. L’objectiu de Marín per a aquest nou curs serà que “sigui més determinant a les fases eliminatòries”, segons va explicar el director tècnic de la FAE, Carles Visa, que hi va afegir que “a les qualificacions és un dels més ràpids i si millora en aquest aspecte podrà obtenir millors posicions”. Pel que fa a Estévez, que fa un mes va patir fissures a quatre vèrtebres i es va fracturar una costella, l’objectiu principal serà “abans que res recuperar-se del tot de les lesions i després consolidar-se a la part de dalt de la Copa d’Europa”. En principi no es preveu fer el salt a la Copa del Món aquesta temporada, però no es tanca la porta a aquesta circumstància en cas que els resultats al circuit continental siguin bons.

El debut de Lluís Marín a la Copa del Món es produirà de l’11 al 13 de desembre a Montafon (Àustria) i disputarà cinc cites més del circuit mundial al llarg de la temporada. A més, també podria participar en alguna cursa de la Copa d’Europa per cobrir els buits que deixen dues proves de la Copa del Món que s’han acabat suspenent. Marín, que està integrat dintre de l’equip de la Federació Francesa, va destacar que “les sensacions durant la pretemporada han estat bones i estic content de com ha anat”, mentre que sobre el nou curs que està a punt d’arrencar va assenyalar que “l’objectiu és remuntar dorsal, ser més regular i fer el que sabem fer, i si ho faig els resultats arribaran perquè tenim nivell per estar més endavant”, i va reiterar que “l’objectiu és ser més regular, però no em marco l’objectiu de número de posició”. A més, va explicar que ha estat “progressant en tots els aspectes, també en el mental”, i va destacar que ha canviat “de material, l’any passat tenia una taula que lliscava molt però era inestable i ara és molt estable i hi estic molt a gust”.

Pel que fa a Maeva Estévez, ja té l’alta mèdica i l’objectiu era que debutés a la Copa d’Europa de Pitzal (Àustria) a final d’aquest mes, però finalment s’ha decidit que es recuperi al cent per cent i agafi confiança, i la FAE intentarà que a la cita austríaca faci d’obridora. La intenció és que el debut es produeixi del 19 al 21 de desembre a la Copa d’Europa d’Isola 2.000 (França) i Carles Visa va declarar que volen “recuperar la feina on l’havia deixada”.

tracking