La Copa del Rei torna al Principat 24 anys després

L’FC Andorra discutirà amb l’Andratx (19 h) el premi de rebre un equip de Primera Divisió

La Copa del Rei torna al Principat 24 anys desprésXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El darrer precedent de l’FC Andorra a la Copa del Rei espanyola cal buscar-lo la temporada 1995-1996 quan, aleshores, va superar el Palamós i el Getafe va caure eliminat davant el Celta de Vigo. Aquell equip, dirigit per Peio Bengoetxea i que militava a Segona Divisió B, va tenir el privilegi d’enfrontar-se a un Primera Divisió i ara l’actual FC Andorra vol prendre el relleu en aquest apartat de la història tricolor.

L’Andratx de la Tercera Divisió balear és el primer i únic escull que el grup de Gabri ha de superar aquesta tarda a Prada de Moles (19 h) per assaborir el premi de la confrontació davant un equip de l’elit espanyola. “Estem molt il·lusionats per tenir un partit d’aquestes característiques a Andorra”, va encertar a dir en primer terme el tècnic tricolor. Després d’un inici irregular, l’Andratx ha lligat sis victòries consecutives i Gabri no vol cap tipus de confiança: “Ens equivocaríem si pensem només que és un equip de tercera i acumula sis victòries seguides al seu grup. És un bon equip, defensa bé, és molt físic i va bé a pilota aturada, segueix una línia molt bona i sabem que serà un partit molt complicat”. El tècnic de Sallent va afegir que “no mirem la categoria en la qual juga el rival i sí la dificultat que sabem que ens provocarà”. Tot i, evidentment, mantenir el respecte pel rival, Gabri no amaga la condició de favorit de l’FC Andorra. “Juguem a casa i és un factor, d’entrada, important i que pot donar cert avantatge. Encara no hem perdut a Prada de Moles i això ens dona un plus de cara al partit. L’Andratx també ve aquí per passar de fase i ens hem d’evadir de tot pensament que no sigui competir com si fos, que ho és, un rival de gran entitat.”

Pel que fa al possible onze que buscarà la classificació a la Copa, hi haurà algunes novetats respecte a l’equip tipus que ve jugant a la lliga. Tot i això, Gabri no va negar que també té al cap el partit de diumenge davant l’Ebro. En aquest sentit, i amb les baixes segures de Moha Keita i Rai Marchán, el porter Bañuz, Dot, Feher, Iker Goujón o Pinga podrien tenir l’oportunitat de sortir d’inici. A més, i atès que està sancionat a la lliga, Víctor Casadesús serà avui titular.

EL CLUB REPARTEIX ENTRADES I FA UNA CRIDA A L'AFICIÓ PERQUÈ S'ACOSTI A PRADA DE MOLES

L’FC Andorra és conscient de la dificultat de la Copa i de la problemàtica d’aconseguir que l’afició s’apropi al camp un dia feiner. Per això s’ha imposat un horari assequible per tal que hi puguin anar famílies amb els nens i, entre tots, fer una empenta des de la grada i donar escalf a l’equip. L’al·licient de superar l’eliminatòria i rebre un equip de Primera Divisió a Prada de Moles –excepte Barça, Reial Madrid, Atlètic de Madrid i València, que disputen la Supercopa– és força llaminer i el club ha centrat els esforços a intentar que els aficionats vagin al camp. D’aquesta manera, han repartit paquets d’entrades a diferents agents del país, entre els quals MoraBanc o el comú d’Encamp, perquè els treballadors i acompanyants puguin assistir-hi. Els socis i abonats tenen accés lliure a la instal·lació, els menors de 14 anys, també, i l’entrada general és de 15 euros.

tracking