EUROCUP

El Morabanc té un peu i mig al top-16 en guanyar a ULM

El MoraBanc s’exhibeix en una explosiva primera part amb 54 punts i es desconfigura fins al punt de flirtejar amb el drama

El MoraBanc Andorra és una moneda a l’aire. Ciclotímic i amb les arestes massa marcades, un horrible tercer quart va estar a punt de llençar a l’abocador una victòria signada amb solvència en una majestuosa primera part. A l’equip li costa coronar els ports i quan ho fa, en el moment que esbufega i recupera l’oxigen, es desconfigura i permet al rival recuperar l’alè quan l’havia tingut absolutament sotmès. Els tricolors van arribar a gaudir d’un coixí de 22 punts que el Ratiopharm va ser capaç d’eixugar en una tercera mànega on al MoraBanc se li van veure les costures. Amb cinc jugadors amb anotacions per sobre dels 10 punts, amb Hannah (20), Todorovic (17) i Walker (17) com a sostenidors, l’equip es va corregir a l’últim quart per no fer perillar la victòria al Ratiopharm Arena.

Amb l’absència de Jelinek per lesió, amb un Diagne masegat i minvat físicament –només va jugar els 3 primers minuts–, el MoraBanc Andorra va dibuixar una immillorable posada en escena amb una defensa agressiva i amb una convicció dissenyada per posar aviat terra pel mig. Clever Hannah, amb 8 punts, Todorovic i Massenat, amb 6, van repuntar durant el primer quart amb l’equip tricolor movent-se amb bons percentatges i amb una comoditat inesperada atesa la necessitat de l’Ulm. El 4 a 14 de sortida va esdevenir una excel·lent carta de presentació que va obligar Laka Jakovic, el tècnic de l’equip alemany, a refredar la dinàmica amb un temps mort. L’escenari encara es va aplanar més per als tricolors, exhibint un ritme vertiginós i un encert exterior, un 75% en triples a la primera mànega, que van marcir el Ratiopharm. Els andorrans, amb el mall, van tancar la primera entrega amb 30 punts i, fins i tot, amb la sensació que la ferida podia haver estat més sagnant envers els alemanys. El grup d’Ibon Navarro donava continuïtat a la seva inspiració i en l’obertura del segon acte es movia decidit a seguir retorçant el marcador. Va treure petroli el MoraBanc amb l’alt índex de turnovers del Ratiopharm –11 pilotes perdudes a la primera part– i amb la seva marejant circulació de bola. L’Ulm, encongit i sense respostes ni recursos per desxifrar el joc tricolor, no sabia gestionar les seves urgències i la dolçor des del perímetre ampliava el somriure del MoraBanc (32-51). Quan no semblava caure l’equip en el parany de la desconnexió, conscient d’haver après la lliçó d’altres partits a base de pantoflades, el tercer quart va treure de polleguera Navarro. La lesió de Tyson Pérez va semblar desconfigurar l’equip, que va perdre el rebot i no va saber llegir la reacció del Ratiopharm durant el tram (73-74).

Va enfilar el MoraBanc Andor­ra el parcial definitiu sense saber per on li arribaven els cops. Perdut i desdibuixat, l’equip tricolor es va fondre fins que un triple de Hayes va posar el Ratiopharm per davant en el marcador després de 31 minuts de partit (76-75). L’acció va esdevenir el sonall per a l’equip tricolor, que va recuperar les constants vitals amb una fuetada de 6 a 16 esborrant la reacció del quadre local. Fins al final, els andorrans van poder gestionar l’avantatge i van cordar un triomf cabdal (87-99) per treure el cap, virtualment i per segon curs consecutiu, al Top-16 de l’Eurocup.

LES CLAUS

Primera part

El morabanc va mostrar un veritable instint assassí i un encert descomunal als dos primers quarts. 54 punts i 11 triples de 18 intents a la primera part, amb un 64,7% d’encert.

Tercer quart

L'equip va perdre el nord a la tornada de vestidors. Un 34 a 20 de parcial de l’Ulm al tercer va posar en perill una victòria que semblava absolutament precintada a la fi de la primera part.