L'esquí de fons signa de fer una temporada bona com la passada

Irineu Esteve desitja repetir els grans resultats del curs passat, on va assolir dos Top-10 i es va mantenir gairebé sempre al Top-30

L'esquí de fons signa de fer una temporada bona com la passadafae

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consolidació dels resultats és el gran objectiu que des de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) s’ha traçat per a aquesta temporada per a l’equip andorrà d’esquí de fons. Irineu Esteve vol repetir els grans resultats de l’any passat, en què gairebé no va baixar del Top-30 i va arribar a signar dos Top-10. Per al tècnic, Joan Erola, “si manté les posicions serà una bona temporada, tot i que aspirem a poder millorar”. El mateix Esteve va afegir, tocant de peus a terra, que és evident que el somni de fer podi sempre es té al cap, però que “un Top-10 ja és molt difícil i per aconseguir-lo s’han donar molts factors”.

Erola va explicar ahir que el treball que s’ha realitzat aquesta pretemporada ha estat similar al de l’any passat, amb estades a l’estiu a casa i fora, a Noruega i a Castellar de n’Hug. A partir del setembre van tenir quatre concentracions amb neu, mentre que avui viatgen Livigno (Itàlia) per continuar amb la preparació. “Aquest any no hi ha ni Mundial ni Jocs”, va afegir Erola, “així que d’objectius, a més de la Copa del Món, hi ha dos Tours d’Ski. Són sis dies de carreres seguides i a l’Irineu li va bé”. Esteve va assentir amb el cap i va exposar que “l’objectiu és consolidar el fet l’any passat i intentar anar una mica més endavant. També voldria trobar-me bé en clàssic, com l’any passat, perquè no m’acabo de trobar del tot”.

La primera prova del calendari per a l’Irineu serà el 7 de desembre a Lillehammer, amb 15 quilòmetres clàssic i 15 en persecució.

De la seva banda, Carola Vila, que debuta aquest curs en categoria sènior, disputarà el circuit de la Copa d’Europa, i en funció de com vagi es podrà fer alguna introducció a la Copa del Món. “És un any que canviem de categoria i que tenim més dubtes d’on ens trobarem, però hem fet una bona preparació”, va indicar la fondista andorrana. La seva entrenadora, Laura Orgué, va comentar que “és el primer any [de la Carola] en sub-23 dels tres anys de categoria, penso que es pot defensar i posicionar correctament”. Vila va afegir que “l’objectiu principal és el Mundial sub-23, a principi de març a Alema­nya, i després el circuit de Copa d’Europa, i ja parlarem de si fem la Copa del Món”. Carola va ser molt clara en assegurar que “el que tenim clar és que si anem a la Copa del Món és per fer una bona participació, no per tancar les classificacions”.

Les primeres curses FIS seran a Noruega, a Gaala, tal com es va establir l’any passat, en la que serà la prèvia a la prova de la Copa del Món de Lillehammer.

L'esquí de fons signa de fer una temporada bona com la passada

tracking