ACB LLIGA ENDESA

Victòria del Morabanc a la pista de l'Estudiantes (79-87)

El MoraBanc suma la primera victòria com a visitant aquest curs a l’ACB en una exhibició de fortalesa mental

Victòria del Morabanc a la pista de l'Estudiantes (79-87)ACB PHOTO / E. CANDEL

Guanyar a domicili a la Lliga Endesa requereix una gran maduresa mental, a banda de talent, òbviament. El MoraBanc Andorra, com molts altres equips de la part mitjana de la taula, sempre ha tingut dificultats per superar moments complicats quan juga lluny del Poliesportiu. L’historial de partits a fora ho reflecteix clarament. Per exemple, fins ahir, en vuit visites a la pista del Movistar Estudiantes, el conjunt del Principat només havia estat capaç de guanyar en una ocasió. En molts d’aquests enfrontaments a Madrid va faltar un punt de fortalesa mental, un aspecte pel qual els homes d’Ibon Navarro van destacar ahir contra l’Estudiantes, cosa que els va permetre assolir la primera victòria de la temporada a domicili a l’ACB (79 a 87).

Amb una primera meitat tricolor molt superior a la dels estudiantils, l’equip es va disposar a trencar la mala ratxa contra el conjunt madrileny a la seva pista. Els d’Aleksandar Dzikic no estaven gens encertats, gràcies a una bona defensa andorrana, i el MoraBanc va aprofitar-ho per liderar el partit des de la primera cistella (fins a l’última). La sensació a la pista era molt bona, però no es va acabar de reflectir del tot en el marcador al final dels 10 primers minuts (11 a 17) ja que la diferència podria haver estat superior.

Aquesta mateixa sensació també va quedar al descans, però encara en major mesura ja que l’equip va arribar a gaudir d’un màxim avantatge de 14 punts (19 a 33) a l’equador del segon període. L’Estudiantes, que no cuidava bé la pilota (19 pilotes perdudes) i es va queixar de moltes decisions arbitrals, es va refer bé per reduir distàncies i deixar el partit obert abans d’enfilar el camí a vestidors (34 a 41). A la represa, els estudiantils no van trigar ni dos minuts a igualar el marcador i un parcial de sortida de 7 a 0 va donar pas a un duel totalment nou en el qual el MoraBanc no es va deixar anar malgrat la mala dinàmica amb la qual arribava. Els tricolors també van saber reaccionar en un dels moments que van marcar el partit: l’expulsió d’Ibon Navarro quan quedaven més de quatre minuts per acabar el tercer quart. Els àrbitres van xiular dues tècniques seguides al tècnic basc, la primera per reclamar una falta en un rebot defensiu sobre Tyson Pérez, i la segona per aplaudir l’àrbitre en la mateixa acció. La primera va semblar excessiva tot i que la segona era comprensible. En el moment de l’expulsió de Navarro, la diferència al marcador era de cinc punts, però els tricolors van reaccionar i van ampliar les distàncies abans d’encarar els últims 10 minuts (52 a 65). L’Estudiantes, com acostuma a fer, va seguir lluitant fins al final i es va situar a tres punts (76 a 79), però novament el MoraBanc va exhibir una gran maduresa mental per assolir el primer triomf a fora. Moussa Diagne, que ahir va rebre càntics de la grada de “Si no te quiere el Barça, jódete”, va ser el màxim anotador tricolor amb 14 punts, en un nou partit de joc coral amb cinc homes per sobre dels 10 punts.

LES CLAUS

Superioritat

El morabanc va estar tot el partit un pas al davant de l’Estudiantes, que no va arribar a liderar el marcador en els 40 minuts, gràcies en gran part a la bona defensa tricolor.

L’expulsió

Els àrbitres van xiular una tècnica a Navarro per reclamar una falta sobre Tyson en un rebot defensiu. El tècnic va aplaudir la decisió i va rebre la segona. Faltaven 14 minuts de joc.

La reacció

El conjunt tricolor va exhibir una bona fortalesa mental amb l’expulsió de Navarro i amb les múltiples envestides estudiantils i va arribar a tancar el partit amb solvència.