x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Instal·lacions esportives

Beneïts per rendir millor

El comú de Sant Julià, la FAE i el COA inauguren el Refugi d’Entrenament en Alçada, a Naturlandia
Pensat per als esquiadors de fons .

El refugi d'entrenament en alçada obre portes

Pensat per als esquiadors de fons .

COMÚ DE SANT JULIÀ / XAVIER PUJOL
Mossèn Pepe Chisvert beneeix el nou centre de Naturlandia i els esportistes Carola Vila i Irineu Esteve.

El refugi d'entrenament en alçada obre portes

Mossèn Pepe Chisvert beneeix el nou centre de Naturlandia i els esportistes Carola Vila i Irineu Esteve.

COMÚ DE SANT JULIÀ / XAVIER PUJOL
Una de les habitacions del refugi.

El refugi d'entrenament en alçada obre portes

Una de les habitacions del refugi.

COMÚ DE SANT JULIÀ / XAVIER PUJOL
Actualitzada 05/11/2019 a les 12:47
La Federació Andorrana d’Esquí (FAE), de la mà de l’expresident Albert Coma, feia molts anys que demanava un centre d’alt rendiment esportiu en alçada a Naturlandia i ahir es va fer realitat amb l’obertura de portes del nou Refugi d’Entrenament en Alçada (REA). El comú de Sant Julià de Lòria, la FAE i el Comitè Olímpic Andorrà (COA), amb el patrocini d’Andbank, van inaugurar les instal·lacions a la cota 2.000, que consten d’uns 150 metres quadrats amb un gimnàs, dues habitacions, un lavabo i una cuina-menjador, i que tenen capacitat per fins a set persones. “Hi pot haver ampliacions graduals en funció de la demanda”, va asse­nyalar el cònsol, Josep Miquel Vila, que va deixar clar que serà una feina que haurà de tractar el seu successor.
De moment, qui més ús en farà seran els esquiadors de fons, que són els que entrenen allà mateix i més se’n podran beneficiar. “Sortim guanyant bastant, sobretot de cara a l’hivern perquè hi ha dies que fem matí i tarda d’esquí i podem descansar aquí a dalt, no haver de baixar a casa i tornar a pujar l’endemà”, va comentar l’esquiador de fons Irineu Esteve, que va afegir que esperen “fer més estades aquí durant la pretemporada però també necessitem neu”. De la seva banda, Carola Vila va afirmar que “sempre ens hem queixat que si ens comparem amb un país nòrdic ells poden sortir esquiant des de casa i nosaltres entre pujar i baixar perdem una hora i mitja al dia tranquil·lament. Això ens donarà un plus i crec que en el nivell que estem és molt important tenir aquestes condicions”.


Més federacions i gent de fora

El director esportiu de fons de la FAE i un dels més implicats en el projecte, Joan Erola, també va valorar molt positivament el nou centre de rendiment esportiu i va deixar clar que se’n podrà beneficiar molta més gent a part dels esquiadors de fons. “Estem contents perquè era una cosa que perseguíem de feia temps i penso que ens anirà molt bé, no només a nosaltres, perquè tenim les pistes a tocar, sinó també pot ser una eina bona per a altres federacions i equips que vulguin fer treball físic aquí a dalt”, va comentar Erola. Ahir mateix, el president de la Federació Andorrana de Ciclisme, Gerard Riart, que va estar present a la inauguració, ja va destacar el seu interès per fer ús del REA a l’estiu. El president del COA, Jaume Martí, va exposar la disposició de l’entitat perquè totes les federacions interessades ho facin saber.
El centre també està obert a esportistes de fora del país, malgrat que tot anirà en funció de la demanda que tinguin. Tenint en compte la capacitat, no es preveu que aquesta sigui gaire elevada de moment. “En l’àmbit internacional pot ser que alguna vegada vinguin aquí a entrenar, però jo crec que el potencial de gent que pot venir és gent del sud de França, els Pirineus, i la part de Catalunya i Espanya”, va assenyalar Erola. El director esportiu també va remarcar els beneficis que pot tenir per a la base del Nòrdic Esquí Club-Naturlandia. “Podran quedar-se a fer estades de cap de setmana”, va comentar.


50.000 euros del comú

El cost per fer realitat el REA ha estat repartit entre el COA, la FAE i el comú de Sant Julià, que a través de Camprabassa ha aportat 50.000 euros. El cònsol va explicar que atès que “l’edifici ja estava fet i només s’ha hagut de reciclar [abans s’hi guardava el material], l’adequació no ha suposat costos gaire importants”. Els treballs han consistit a reparar la teulada, mentre que l’interior ha estat a càrrec del COA i la FAE.
  • #2 Deus vult
    (05/11/19 09:15)

    Encorats en el passat,polítics i la mitra de la mà,tota una declaració d'intencions.

    Respondre
  • #1 Ruth
    (05/11/19 08:25)

    Cobrar y sonreír.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts