Segona divisió B

Puntàs

L’FC Andorra suma un empat de l’Estadi Johan Cruyff en un duel en què el Barça B va dominar el partit però sense generar ocasions clares (0-0)

PuntàsFC BARCELONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’FC Andorra va sumar ahir un empat a la visita a l’Estadi Johan Cruyff per enfrontar-se al Barça B. Tot i no ser un duel espectacular ni amb inifinitat d’ocasions de gol, va ser un matx intens i amb una lluita tàctica per part de tots dos equips, i en què el filial blaugrana va ser superior que el conjunt tricolor, que suma una nova jornada sense perdre, i es manté en posicions de play-off d’ascens.

El d’ahir no era un partit més ni molt menys, i era una jornada especial. Només feia falta veure la gespa de l’Estadi Johan Cruyff abans de començar el duel, amb gran part de l’expedició tricolor fent-se fotos al nou estadi del filial blaugrana, fins i tot amb els jugadors no convocats, que també van anar a Sant Joan Despí. L’altre gran símptoma que no era un partit qualsevol era a la tribuna de premsa, plena gairebé de gom a gom a l’espera de Gerard Piqué. També es va deixar veure, i especialment sentir, l’afició tricolor, ubicada a tocar d’un dels còrners, i que no va deixar d’animar durant tot el partit.

Gabri va sacsejar l’alineació i no va comptar amb el pitxitxi tricolor, Ernest Forgas, com a titular, i va buscar sorprendre el filial blaugrana amb un sistema amb cinc al darrere en defensa, que es convertia en un 3-4-3 quan tocava atacar. El partit va arrencar amb domini altern, però amb els blaugranes apropant-se més a porteria, això sí, sense cap perill. Els primers a provar-ho van ser els tricolors amb dues faltes de Rubén Bover, titular només dues setmanes després de fracturar-se una costella, i de Musa JR.

A partir d’aquí, el Barça va passar a dominar, i va gaudir de les ocasions més clares per avançar-se al marcador, com un tir de Reis que va sortir fregant el pal, o un xut d’Akieme després d’una jugada individual per l’esquerra que va acabar atrapant Nico Ratti. Aquestes accions van esperonar l’FC Andorra, que va posar a prova la defensa blaugrana amb una acció de Musa JR que va treure el filial barcelonista. I tot seguit, Roland Araujo va anotar pel Barça amb una rematada de cap després d’una falta servida per Àlex Collado, però l’àrbitre va anul·lar l’acció per fora de joc.

El Barça anava dominant amb més insistència cada minut que passava i generava ocasions més clares, com l’última de la primera meitat, que Nico Ratti va fer una aturada espectacular a un tir de Hiroki a boca de canó des de la frontal de l’àrea petita.

La segona meitat va començar amb un tir de Moha Keita, però l’extrem va haver d’abandonar el camp per lesió poc després i va deixar-li el seu lloc a Pinga. També va haver de marxar Rubén Bover i va entrar Palanca. Els tricolors buscaven sorprendre amb la pilota aturada, però no van trobar bones opcions de rematada, igual que els blaugrana, que tenien algunes aproximacions, però sense generar perill a la porteria de Nico Ratti. Els minuts passaven, el Barça seguia dominant, i semblava que l’FC Andorra ja donava per bo l’empat. Precisament en aquest moments va arribar l’ocasió més clara per a l’FC Andorra amb un contraatac de Musa JR, que va plantar-se tot sol dins de l’àrea, però va rematar desviat. García Pimienta va donar entrada a Abel Ruiz per intentar culminar les jugades que generava el seu equip, però el marcador no es va moure. Com a bon partit intens no van faltar els moments de tensió amb una petita trifulca entre Araújo i Adrià Vilanova, just abans de que l’àrbitre, Velasco Arbiza, enviés els jugadors cap al vestidor amb el 0-0 final.

tracking