Reportatge

'Ironwoman'

Alejandra Loa va finalitzar tercera l’Ironman de Lanzarote i serà la primera andorrana que participa en un Mundial, l’any que ve

'Ironwoman'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alejandra Loa ha estat lligada tota la vida a l’esport, però fa un any va decidir fer un canvi radical i deixar enrere les curses de muntanya per centrar-se en l’Ironman. Després d’un any dur d’entrenament, al maig va participar a l’Ironman 70.3 de Lanzarote i la seva actuació va ser millor del que esperava. Va acabar tercera del seu grup d’edat i aquesta magnífica posició farà que sigui la primera andorrana a disputar l’any que ve el Campionat del Món de l’especialitat, que es farà el 28 i 29 de novembre a Taupo, Nova Zelanda.

“Feia ultramaratons de muntanya i curses com aquesta, però patia moltes lesions i vaig provar de fer un Ironman. Volia fer-ne un a veure si m’agradava per seguir fent-ne”, explica Loa. Però el tercer lloc a Lanzarote va ser ben suat. Durant aquells dies, les Illes Canàries van patir un temporal que va fer que s’hagués de modificar part del recor­regut (es va eliminar el tram de natació de la cursa per la seguretat dels participants). Ella, però, va donar-ho tot i va complir l’objectiu d’acabar entre les tres primeres i classificar-se per al Mundial de l’any que ve.

Avui mateix ja comença a preparar la gran cita quan falten gairebé 13 mesos per a la cursa, i assegura que “ja en tenim preparades algunes, però no les faré per competir, sinó per preparar el Mundial”, i afegeix que estan veient “quanta gent hi anirà, el nivell i els recorreguts per veure els objectius, però la idea és fer un bon temps i anar-hi a destacar”.

I quin és el secret? Loa ho té ben clar: “Només n’hi ha un, se totalment constant i entrenar.” I és que arribava a fer setmanes amb 25 hores d’entrenament per posar-se a to. Sense oblidar l’aspecte psicològic, que és “quasi un 60 per cent dels entrenaments que fem”.

tracking