EUROCUP

El Morabanc cau davant el Promitheas (81-91)

El MoraBanc encaixa la primera derrota de la temporada al Poliesportiu contra el líder del grup, el Promitheas

El Morabanc cau davant el Promitheas (81-91)Fernando Galindo

És ben sabut per tot amant del bàsquet andorrà que el Poliesportiu és un fortí al qual tots els equips que el visiten tenen respecte, fins i tot els més potents d’Europa. I qui no n’és conscient, els jugadors s’encar­reguen de demostrar-li-ho cada partit que juguen al Principat. Però el que també demostren cada duel és que tots els triomfs s’han de lluitar i l’especial energia que dona el públic de la Bombonera no sempre és suficient per derrocar el rival. D’això també se’n va encarregar de demostrar-ho el Promitheas Patras i el seu extraordinari encert exterior, que van tombar l’equip d’Ibon Navar­ro per ser el primer que aquesta temporada surt d’Andorra amb una victòria (81 a 91).

El conjunt tricolor va lluitar ahir com sempre fa per assolir les victòries al Poliesportiu, però davant hi havia el líder del grup A de l’Eurocup i un dels equips més en forma actualment en tot el continent. Els grecs arribaven al Poliesportiu amb una dinàmica molt bona gràcies a les set victòries en nou partits fins al moment. Van fer valer la seva condició de superioritat i de vigents subcampions de Grècia només arrencar el partit perquè amb un parcial de 2 a 10 va posar en alerta els del Principat, que van reaccionar amb un 11 a 1 per retallar marges ràpidament. L’equip no va mostrar febleses defensives després del parcial inicial i malgrat anar més estona per darrere en el marcador va acabar els 10 primers minuts manant (20 a 18).

Va ser aleshores quan el conjunt grec va començar a exhibir un encert exterior fora del comú i pràcticament només anotava des de més enllà de la línia de 6,75. Dels seus primers 13 punts en el segon període, 12 van ser a base de triples, des d’on van assolir un avantatge de vuit punts (23 a 31). Però el MoraBanc va reaccionar de nou amb rapidesa i després d’un temps mort d’Ibon va endollar un parcial de 16 a 3 per posar-se per davant (36 a 34). Els tricolors van agafar una bona dinàmica i van arribar al descans amb un marge petit, però que feia confiar en el triomf (43 a 39).

La confiança va augmentar encara més tornant del vestidor, gràcies a un parcial de 7 a 0 de sortida que posava una màxima diferència d’11 punts a favor dels tricolors (50 a 39). Però si en els moments previs era el MoraBanc qui responia ràpidament, aquesta vegada va ser el Patras qui va endollar un parcial igual per retallar. A més, els grecs van seguir endollant de tres com si no hi hagués un demà i van anar retallant aquesta confiança de triomf a poc a poc. Van arribar al final del tercer quart amb un avantatge mínim (64 a 65) i van ampliar-lo al tram inicial del quart fins arribar a esmicolar la confiança de victòria completament, gràcies a un Chris Babb que no errava res i va fer 7 dels 16 triples del seu equip ahir. Algunes decisions arbitrals també van penalitzar el MoraBanc, però al final va ser l’encert del Patras el que va fer encaixar la primera derrota a casa i la tercera a l’Eurocup.

LES CLAUS

El rival

El Promitheas va demostrar per què és el vigent subcampió de Grècia i per què arribava amb dues derrotes en nou partits a Andorra, d’on va ser el primer a sortir amb un triomf aquest curs.

Els triples

EL conjunt grec va trobar en l’encert exterior un gran aliat per tombar el MoraBanc. Fins a 16 triples va arribar a fer el conjunt grec, dels quals 7 van ser de Chris Babb.

La confiança

L’equip no va jugar malament en tot el partit i va arribar a tenir un màxim avantatge d’11 punts que feia pensar en el triomf, però la confiança va minvar al final arran de l’encert grec.