Temporada “progressiva”

La FAE afronta el curs sense Mundial ni Jocs Olímpics amb Mimi Gutiérrez com a única representant
a la Copa del Món

Temporada “progressiva”FAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va realitzar ahir la tradicional presentació de la temporada a la seu central de Crèdit Andorrà amb tots els tècnics i esquiadors d’alpí, tret de Mireia Gutiérrez, la principal absència de l’acte. Aquest curs no hi haurà ni Jocs Olímpics ni Campionat del Món, per la qual cosa el director esportiu, Max Tissot, va explicar que “ens hem plantejat la temporada d’una manera més progressiva i amb més calma, per construir i preparar els equips de cara a les properes tres temporades, a les quals sí que hi haurà Mundial i Jocs, a més de les finals de la Copa del Món”.

Per tant, Mimi serà l’única competidora que enguany se centrarà al cent per cent en la Copa del Món, amb l’objectiu habitual de ser en el Top-30 a cada prova d’eslàlom que faci. La diferència, però, és que se li demanarà que es classifiqui per a les segones mànegues més sovint, sabent també de la dificultat que té assolir-ho. “Li demanarem més regularitat. Confio en ella perquè sé que té el nivell d’esquí per fer-ho i tot l’equip hi està treballant molt fort”, va comentar Tissot respecte a la màxima representant de la FAE.

La resta de competidors se centraran en la Copa d’Europa, inclòs Joan Verdú, que torna d’una llarga lesió i malgrat que ja està recuperat no es vol córrer més del compte amb ell. “No tinc expectatives gaire altes perquè han estat dues temporades amb lesions, però en tot cas em noto molt confiat i penso que tot pot anar bé per tornar al Top-30 de la Copa d’Europa i a partir d’aquí ja veurem com millorar”, va comentar Verdú.

Amb tot, Tissot va assegurar que espera que algun corredor més a banda de Mimi (i possiblement Verdú) pugui estar present en alguna Copa del Món durant aquest curs, malgrat que tot anirà en funció de la progressió que mostri cadascun. “S’han de posicionar bé en Copa d’Europa, amb Top-30, i marcar punts, i segons com vagin els resultats ja decidirem si tenen la disposició i el nivell per poder participar a la Copa del Món. Confiem que ho aconseguirem”, va assegurar Tissot. Entre ells incloïa Cande Moreno, l’altra representant femenina de la FAE (enguany només n’hi haurà dues), que també centrarà els seus esforços en la Copa d’Europa, així com en el Mundial júnior. “Ha d’estabilitzar-se al rànquing de la Copa d’Europa i ser al Top-30 i arribar en bona posició per al Mundial per assolir un Top-15 o Top-10”, va exposar el director esportiu.

Última estada abans de l'inici

Abans, però, cal acabar de rematar la bona preparació de la pretemporada, que enguany ha estat la més forta físicament, segons van assenyalar tant Tissot com els mateixos esquiadors. Avui tots els equips viatjaven a diferents localitats (Stelvio, Saas Fee i la pista indoor de Wittenbuth) per continuar amb el treball preparatori. Després, se centraran en les primeres proves del curs. Per a Mimi serà el 23 de novembre a la Copa del Món de Levi (Finlàndia) i l’1 de desembre a Killington (Estats Units). L’equip masculí, de la seva banda, acabarà la pretemporada a Trysil (Noruega) i les primeres proves que disputarà seran entre el 29 i 30 de novembre a Funaesdalen (Suècia) i l’1 de desembre, de nou a Trysil. Posteriorment, Joan Verdú, Axel Esteve i Àlex Rius viatjaran a la NorAm Canadà per mirar de rebaixar novament els punts FIS. Per la seva part, Moreno disputarà la primera cursa el 5 de desembre a Kvitfjell (Noruega).

PALLÀS ESPERA UN DONANT

Fa unes setmanes, la FAE va explicar la dura lluita de Carmina Pallàs per tornar a competir. L’andorrana fa tres setmanes que està en llista d’espera per un donant de ròtula amb cartílag i quan surti l’operaran immediatament de nou del genoll a Barcelona. “Espero poder tornar més forta, esquiar millor i sense dolor com havia fet anys enrere”, va explicar Pallàs, que enguany tornarà a passar-se tota la temporada sense competir.

tracking