reportatge

Els karatekes, atrapats a l'aeroport, arriben avui

La delegació andorrana present a Xile i que ha renunciat a participar al Mundial pels aldarulls ha hagut d’endarrerir 24 hores la tornada. Una avaria a l’avió que els havia de portat fins a París des de Santiago n’ha estat la causa. Surrealista.

Els karatekes, atrapats a l'aeroport, arriben avui

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per si el guió que ha quedat escrit per a la delegació andorrana de karate no fos suficientment rocambolesc, el dar­rer episodi de l’aventura a Xile ja ho ha acabat d’adobar. Després de decidir renunciar a la competició i tornar cap a Andorra en no garantir la integritat de tot­hom amb motiu dels aldarulls al país sud-americà, el tècnic, Manel Jodar, i els esportistes Gina del Rio, Melchor Randy i Jordi Hernández es van trobar a l’aeroport amb una darrera sorpresa. Un cop passats els controls i després de gairebé vuit hores esperant els van comunicar que el vol que els havia de portar a París es cancel·lava. “Això sembla de pel·lícula. A l’aeroport ens cancel·len el vol dient que s’ha espatllat l’avió i ara no podem volar fins demà.”

Eren paraules d’un resignat Manel Jodar que no donava crèdit a tot el que estava passant. Els karatekes i el tècnic van passar la nit de dimecres a dijous en un hotel contigu a l’aeroport i ahir a la tarda, hora andorrana, aquest cop sí, van volar cap a París, on van fer l’enllaç per a l’arribada a Barcelona, que està prevista per avui al migdia. “Almenys no hem tornat a veure aldarulls”, va comentar Jodar al Diari abans d’agafar el primer vol, que ha de permetre que l’expedició andor­rana aterri al Charles de Gaulle. “Això és un malson, de veritat, a veure si podem sortir ja”, va afegir. En aquest sentit, el tècnic va subratllar que han de seguir “tenint paciència i el més important és que estem bé i els nanos estan bé i tranquils”.

L’odissea xilena serà recordada per sempre, malauradament, pels tres joves esportistes andor­rans i pel tècnic. La il·lusió per competir i per fer un bon paper al Mundial de Xile es va esvair en el moment que fugir era la millor opció. Avui ja tornen, per fi, a Andorra.

tracking