Esquí

Carlitos Aguareles vol aconseguir un Top-15 a la Copa del Món

L’esquiador segueix sent el referent de l’equip nacional d’estil lliure i participarà en els dos circuits

Carlitos Aguareles vol aconseguir un Top-15 a la Copa del MónI. A. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carlitos Aguareles afronta la novena temporada en el circuit internacional com a esquiador d’estil lliure i com a màxim exponent de la Federació Andorra d’Esquí (FAE) de l’especialitat. El primer repte de la federació i del jove esquiador és poder superar els registres de la temporada passada. “Em trobo bé i tinc bones sensacions. M’agradaria poder assolir un Top-15 a la Copa del Món i estar en llocs de Top-10 o Top-5 a la Copa d’Europa”, va comentar Aguareles ahir a la seu d’Andbank durant la presentació del nou curs.

I és que l’esquiador compaginarà els dos circuits aquesta temporada per tal, almenys, de mantenir el rànquing i els punts FIS. “Volem augmentar fins als 110-120 els 90 punts FIS que va aconseguir Carlitos l’any passat i per això alternarem Copa del Món amb Copa d’Europa”, va exposar l’entrenador, Josep Gil. Aguareles farà dues de les quatre curses de Copa del Món de big-air del circuit i tres de Copa d’Europa. Pel que fa a l’slopestyle, l’andorrà només competirà a la Copa d’Europa, ja que no té la plaça per a la Copa del Món, i ho farà en sis curses. “Confiem en ell perquè torni a estar a dalt i aconsegueixi la plaça”, va afegir Gil.

D’acord amb la continuïtat del conveni que permet unir forces a la FAE i la Federació Espanyola d’Esports d’Hivern (RFEDI), el director tècnic, Carles Visa, va explicar que enguany “hem incorporat un preparador físic que seguirà l’equip de forma permanent i una fisioterapeuta per a les estades i a les competicions”. A més, Visa va indicar que s’ha creat un grup de joves –actualment només format per esquiadors espanyols– per tenir una bona base de cara al futur i poder trobar un relleu a Aguareles o cercar noms nous en la disciplina. En aquest sentit, Gil va manifestar que “actualment tenim 55 nens al club i això ens farà poder sentir noms nous en dos anys i tenir un bon planter”.

tracking