L'equip nacional vol fer un salt endavant

El seleccionador assegura que millorar els resultats de l’any passat és un “objectiu realitzable”

L'equip nacional vol fer un salt endavantFAM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació Andorra de Muntanyisme (FAM) va presentar ahir l’equip nacional d’esquí de muntanya que competirà aquesta temporada sota la bandera tricolor a les proves nacionals i a les internacionals. Un total de deu esquiadors formen aquesta preselecció, que afrontarà un calendari atapeït amb vuit curses.

El seleccionador, Xavi Comas, va explicar que quant a objectius i resultats esperen “fer un petit salt de cara a la nova temporada, tot i que som conscients del nivell que hi ha a la Copa del Món”. En aquest sentit, Comas va indicar que “si mantenim els resultats de l’any passat i millorem una mica ja seria un èxit”. “Crec que aquest és un objectiu realitzable”, va cloure.

En l’estructura tècnica, Xavi Capdevila seguirà com a tècnic esportiu juntament amb la nova incorporació, Guillem Campeny. L’equip nacional està format per Xavier Areny, Gerber Martín, David Albós i Euan Prieto, en categoria sènior, Sergi Casabella, Carles Serra i David Pérez, com a promeses, i Andrea Sinfreu i Marcel Prat, en categoria júnior. A més, la federació ha decidit incorporar a l’estructura el cadet Oriol Olm i, d’aquesta manera, bastir el jove atleta de les eines adients per aconseguir un bon resultat en els Jocs de la Joventut de Lausana del 10 de gener vinent, una cita en què Olm ja està classificat. Jordi Soler ha causat baixa de l’equip nacional en la categoria sènior.

Jaume Esteve, president de la FAM, va demanar, un cop més, compromís i uns resultats que es corresponguin amb els objectius marcats. Esteve també va remarcar els criteris d’exigència de la direcció pel que fa a resultats a l’elit; aconseguir acabar a un 16% del primer classificat en les proves individuals i a un 14% en les proves verticals. El president de l’ens va subratllar que tenen “esquiadors de qualitat perquè esdevinguin atletes d’alt nivell en un futur”. Esteve va donar importància al fet de participar en les diferents proves, “no només a competir”, sinó a “acostar-nos el màxim possible a l’elit”. Xavi Comas, seleccionador de l’equip, va presentar el calendari de curses, amb vuit proves, que comença el 20 de desembre amb la cursa de Copa del Món a Aussois i acaba amb el Campionat Internacional d’Ski Alp Race a Madonnadi Campligio (Itàlia). El país tindrà aturada en el circuit i acollirà la Comapedrosa Andorra el 25 de gener. El seleccionador, a més, va valorar que “la temporada passada es van fer bons percentatges i bons resultats i en faig una anàlisi molt positiva”.

tracking