Punt insuficient (1-1)

L’FC Andorra empata a Oriola i deixa de ser líder després d’un mes, tot i que es manté segon a dos punts del Lleida

Punt insuficientFCA

Feia quatre setmanes seguides que l’FC Andorra tancava la jornada com a líder del grup 3 de Segona Divisió, però aquesta situació no es va poder repetir per una cinquena. L’equip va deixar escapar dos punts ahir a l’Estadi Municipal Enrique Miralles de Crevillent davant l’Oriola, equip en zona de descens, en el tram final d’un partit que tenia controlat, fins que una badada puntual va canviar el resultat i la situació a la classificació. El Lleida Esportiu va passar a encapçalar la taula en solitari amb 20 punts després de tombar dissabte l’altre colíder, el Vila-real B, pels 18 del conjunt del Principat, que va baixar a la segona posició, on empata amb el Sabadell, tercer.

Tot i que l’Andorra va fer mèrits de sobres per endur-se la victòria, primer va ser l’Oriola el que va colpejar, i durant els primers 15 minuts va assetjar l’àrea tricolor amb insistència, però sense cap ocasió clara per superar Nico Ratti. Al 16, Rai Marchan va crear la primera ocasió dels de Gabri Garcia en un xut que el porter local va refusar, i va començar a invertir la dinàmica a poc a poc. Abans d’arribar al descans es van viure moments de màxima igualtat i aproximacions a les dues porteries, malgrat que cap dels dos equips va poder obrir la llauna abans d’enfilar el camí a vestidors per al descans.

A la represa, però, l’FC Andorra va fer un pas endavant i va buscar més el gol per obrir la llauna. Només arrencar, Mussa Jr va tenir la primera de la segona part en un xut que va sortir fregant el pal. Posteriorment, Víctor Casadesús i el malià van protagonitzar una doble ocasió en una arribada a la mitja lluna on primer Casadesús i després Mussa Jr. van intentar trobar porteria però la pilota va marxar rebutjada per la defensa de l’Oriola. Finalment, Ernest Forgas va poder trencar el 0 a 0 al minut 71 després d’una conducció de Mussa Jr, que va assistir per al davanter perquè aquest fes el primer gol. Coincidint amb la diana tricolor, l’FC Andorra va gaudir dels seus millors moments, dominant el duel amb consistència. No obstant, l’Oriola hi va seguir creient i va poder empatar al minut 85 en una arribada per banda de Pina, que va centrar al primer pal, on va trobar el cap de Solano, autor de l’empat. L’àrbitre va donar el gol al jugador de l’Oriola, però en la repetició semblava que Adrià Vilanova es feia ell mateix l’autogol. Amb l’1 a 1 i cinc minuts per acabar el duel, l’Andorra no va tenir temps per reaccionar i es va haver de conformar amb un punt insuficient i que va deixar una sensació amarga, tot i encadenar vuit jornades seguides sense perdre. L’equip mirarà de treure’s el mal sabor de boca dissabte (17.00) contra el Llagostera a Prada de Moles.