ACB Lliga Endesa

El MoraBanc es retroba amb la victòria (87-74)

El MoraBanc Andorra va desfer-se del San Pablo Burgos i segueix sense perdre al Poliesportiu

El MoraBanc es retroba amb la victòria (87-74)Fernando Galindo

El MoraBanc Andorra va imposar-se ahir al San Pablo Burgos 87-74 i va sumar així la tercera victòria a la Lliga Endesa. A més, els tricolors es mantenen invictes al Poliesportiu, on l’equip mostra, sense cap mena de dubtes, la seva millor cara. El d’ahir, a més, no era un partit normal per molts motius: la visita del líder invicte aquesta temporada, el retorn per segon cop al Principat del tècnic que va dur els tricolors a l’ACB i a jugar la Copa del Rei i el play-off, Joan Peñarroya, i pels actes per commemorar el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, com les polseres solidàries que es van vendre per col·laborar amb Assandca (Associació Andorrana contra el Càncer), o el mosaic que es va fer entre el primer i segon quart i que va tenyir el Poliesportiu de rosa.

El MoraBanc va tenir l’inici habitual de gairebé tots els partits, sortint endollat i manant al marcador. Al contrari, el San Pablo Burgos no va demostrar ni molt menys a l’arrencada el seu espectacular inici de temporada, i va sortir sobre el parquet amb imprecisions, errades i desencert en el tir. Però si una cosa han tingut sempre els equips de Joan Peñarroya és competitivitat, i ahir no va ser una excepció. Els burgalesos van mantenir-se dintre del partit tot i la mala sortida. Aquesta dinàmica també va mantenir-se durant el segon quart, en què els tricolors van agafar una renda de vuit punts, però una desconnexió dels locals va fer que el Burgos s’avancés en el marcador (per primer cop des del 0-2 inicial), tot i que va ser el MoraBanc el que va arribar al davant al descans (53-48).

A la represa, de nou, el MoraBanc Andorra va tornar a sortir més endollat i agradant-se, i precisament llavors va ser quan es va acabar decantant el partit. No va faltar, però, la tensió, arran d’una falta antiesportiva xiulada a Moussa Diagne després de revisar-la a l’Instant Replay. Lluny de descentrar els homes d’Ibon Navarro, la plantilla va aprofitar aquesta circumstància per fer una passa endavant i posar encara més energia i intensitat sobre la pista. De fet, els 18 rebots del MoraBanc en aquest període pels només 2 del San Pablo Burgos van evidenciar aquest domini dels tricolors en un quart que va finalitzar 66-52.

L’exhibició va anar a més en l’últim quart, quan els tricolors van arribar a guanyar de 20 punts gràcies al lideratge interior de Moussa Diagne i Tyson Pérez, els noms propis del partit d’ahir. El senegalès va acabar amb 19 punts, 13 rebots i 28 de valoració i apunta a MVP de la jornada, i per la seva banda l’hispanodominicà va fer una passa més endavant en la seva adaptació a l’elit del bàsquet, i ahir va quallar una gran actuació amb 14 punts, 8 rebots i 24 de valoració. El Burgos va intentar maquillar una mica el marcador al tram final fins al 87-74.

Ara torna de nou el xip Eurocup, ja que els tricolors visiten dimarts el Maccabi Rishon LeZion amb un objectiu clar: intentar exportar les grans actuacions de casa als partits a domicili.