Reportatge

El 'Joc Net' de Trungellitti

El tennista resident a Ordino explica la història de la seva denúncia de partits arreglats a l’escola de valors del MoraBanc Andorra. L’argentí segueix sense disputar tornejos a Amèrica del sud i rep amenaces a través de les xarxes socials.

El 'Joc Net' de TrungellittiA.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra va acollir ahir un nou acte al voltant de la seva escola de valors amb una xerrada titulada Joc Net. I qui millor per protagonitzar aquest esdeveniment que el tennista resident Marco Trungellitti, conegut per destapar els partits arreglats als nivells més humils del tennis professional. La sala de conferències de la seu central de MoraBanc es va omplir de pares i fills per escoltar de primera mà el calvari que va viure i viu l’argentí des del 2015, quan se li van apropar per primera vegada oferint-li una important suma de diners a canvi de deixar-se guanyar. El seu missatge era clar: “S’ha de jugar net. Saber que fent les coses bé es pot arribar lluny, potser costa una mica més però a la llarga mirar a la teva família i saber que existeix un camí correcte no té preu.”

Uns anys després de l’esclat de l’escàndol, s’han destapat molts dels implicats que han fet trampes, però una part important del món del tennis, especialment al seu país, no considera Trungellitti un exemple, sinó més aviat tot el contrari. Ha rebut pocs suports públics (el de John McEnroe és l’expeció), les amenaces a través de les xarxes socials han sigut múltiples i no pot anar a jugar tornejos a segons quins llocs per por del que pugui passar. “Fa poc em van hackejar el compte d’Instagram i hi van posar missatges lletjos, com si jo estigués mort... Bonic no ho és”, va exposar ahir el tennista, que va afegir que “ara està una mica millor, però tampoc he anat a jugar a Amèrica del sud, Àsia o Àfrica. Simplement per evitar situacions que no tinc ganes d’afrontar”.

Feliç a Ordino

L’argentí fa gairebé un any que es va instal·lar a Andorra i les paraules que té respecte a la seva estada al país des de llavors són totes purament positives. “L’únic dolent de ser aquí és que cada vegada tinc menys ganes de marxar quan em toca viatjar. Estic molt content de ser a Andor­ra i de com ens ha rebut la gent”, va explicar Trungellitti.

tracking