ACB Lliga Endesa

Victòria per recordar al Poliesportiu (86-84)

Un MoraBanc Andorra superb suma el segon triomf a l’ACB després de vèncer el Barça

Victòria per recordar al Poliesportiu (86-84)Fernando Galindo

El MoraBanc Andorra va derrotar ahir al SuperBarça per 86-84 en una nit d’aquelles que serà per recordar, i que perdurarà en la memòria durant molts anys. Ja no només per guanyar a l’FC Barcelona, si no per fer-ho amb aquest FC Barcelona cridat a dominar Europa, i també per fer-ho com ho va fer el conjunt d’Ibon Navarro, tocat a més per la baixa de Dejan Musli, que ni tan sols es va poder vestir de curt ahir.

El matx va començar amb el Barça colpejant primer en el que semblava una continuació de la final de la Lliga Catalana, i amb Brandon Davies portant el pes dels blaugrana per situar un primer avantatge de 0-5. Però ràpidament el MoraBanc va demostrar clarament el que vol ser enguany, i encoratjat per l’ambient del Poliesportiu va capgirar el marcador amb una gran intensitat defensiva que provocava pèrdues dels visitants, i amb bones accions ofensives fins al 15-7 tricolor. De sobte, tot es va esvair i el conjunt català va demostrar per què enguany és un dels favorits a guanyar-ho tot amb un 0-11 de parcial, en quart que va finalitzar amb màxima igualtat (20-21).

El segon període va començar amb un intercanvi de cops a un i altre costat. Quan passa això amb el Barça, i més concretament amb aquest Barça, el més habitual és prendre mal, però ahir no va ser el cas, i els tricolors no només van aguantar al conjunt blaugrana, si no que amb un bon tram final i una cistella sobre la botzina de Tyson Pérez, van arribar per davant al descans (44-40).

A la represa, continuava igual. Tomic manava pel Barça, i Diagne amb una actuació estel·lar, feia embogir el públic amb un recital de cistelles de llarga distància que feien mantenir els tricolors per davant just abans de que una avaria al marcador fes que s’hagués d’aturar el partit durant gairebé 10 minuts. El MoraBanc no va refredar-se, ni molt menys, i va tancar el tercer quart encara manant a l’electrònic 62-56.

El duel anava pel bon camí per als d’Ibon Navarro, però deu minuts contra aquest Barça són com si fossin deu hores, i els deu punts de màxima que va assolir el MoraBanc Andorra (73-63) a poc més de sis minuts per al final no deixaven res ni molt menys decidit. De fet, ni tan sols amb els quatre amunt a mig minut el Poliesportiu va animar-se del tot a celebrar la victòria pels monstres que hi havia davant, i pel precedent de no fa ni un mes a la final de la Lliga Catalana a Badalona. Però al contrari d’aquell dia, on els rebots blaugrana van destrossar el MoraBanc, ahir van ser els tricolors els que van fer-se forts sota els cèrcols i es van endur la victòria tot i el triple final de Delaney que el Barça va tenir per guanyar.

Diagne amb 19 punts, 7 rebots i 23 de valoració va ser el jugador més destacat dels tricolors i del partit en un duel en què també van destacar Todorovic i Jelínek. Ara, sense quasi temps per celebrar, toca activar el mode Eurocup per rebre dimecres l’Ulm.