Solana demana confiança

El director general del MoraBanc Andorra transmet un missatge de tranquil·litat malgrat el dubitatiu inici de curs de l’equip

Solana demana confiançaMORABANC ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ni de bon tros és una situació per esquinçar-se les vestidures, amb només tres partits oficials disputats i encara a l’inici del curs, però les derrotes a València i a Mònaco han provocat alguns dubtes al MoraBanc Andorra. L’equip tricolor, acostumat a trigar cert temps per greixar la maquinària en els inicis de temporada, es troba encara en període d’acoblament –amb vuit cares noves– i està mostrant algunes mancances.

El director general de l’entitat, Francesc Solana, treu ferro a la situació i emet un missatge de tranquil·litat. “Estem al començament de la temporada i, tal com ho prevèiem, amb un equip amb vuit incorporacions, ens està costant.” A tot això, un tret de sortida de temporada amb visites a la Fonteta de València i al Louis II de Mònaco, i rebent el Fuenlabrada i demà el Barça al Poliesportiu, tampoc no és un tràngol fàcil. “Hem patit dues derrotes davant dos equips, sobre el paper, molt superiors a nosaltres en plantilla i pressupost”, apunta Solana. El que és evident i el gestor tricolor ho posa sobre la taula és que “la competició oficial ja no és la pretemporada i érem conscients que ens costaria i que el calendari a l’inici era complicat i exigent”.

Solana explica que “hem extret conclusions bones i dolentes en els dos partits que hem perdut i davant el Fuenlabrada, tot i vèncer, no ens va deixar les mateixes sensacions que a la pretemporada, però vam ser durs mentalment i vam treure el partit endavant”. El rector del club andorrà sap que “ara hem de seguir creixent i agafant confiança”.

Problemes detectats

El general manager del MoraBanc Andorra té detectat que la millora com a equip passa per cor­regir alguns aspectes com les pilotes perdudes. “Ens ha fet mal. N’hi ha hagut moltes d’evitables, i això provoca que els contraris et castiguin al contraatac. Si deixem de concedir tant i millorem el tir des de la línia de tres, l’equip pot fer un pas endavant.” I és que els números així ho demostren. A València, 12 pilotes perdudes i un 32% d’encert en triples, davant el Fuenla, 20 pèrdues i només 4 triples de 21 llançaments –només Sy, amb un cent per cent d’efectivitat, va estar inspirat–, i a Mònaco, 18 pilotes perdudes i 10 dianes des dels 6,75 de 31 intents. El director general tricolor subratlla que el bloc repuntarà quan “comenci a millorar coses que t’ajuden a guanyar”. En aquest sentit, va remarcar que hi ha aspectes del joc que “no són dolents i que ens ha d’empènyer a ser més competitius contra equips que són millors que nosaltres, com el Mònaco o el València”. Tot i que no és el moment per preocupar-se, Solana creu que “és important que l’equip tingui la tensió suficient per saber que hem de millorar”. “És evident que l’inici no ha estat el que volíem però hem de tenir paciència i confiança”, va sostenir. A més, no es pot amagar que hi ha alguns jugadors que no estan mostrant el millor nivell. Sense donar noms, Solana reconeix que algunes peces importants per al grup “no es troben amb confiança i això s’acaba transmetent”, i que “jugadors que han vingut a ajudar estan donant empentes. Cadascú té la seva responsabilitat i cadascú ha de fer una reflexió”.

IBON NAVARRO CREU QUE EL RITME ÉS UN ALTRE ASPECTE QUE CAL MLLORAR

El tècnic del MoraBanc Andor­ra, Ibon Navarro, també reconeix que la gran quantitat de pèrdues de pilota està fent mal a l’equip i que aquest és un dels aspectes a corregir. El punt, però, en què el tècnic vitorià posa l’accent és el ritme de joc. “Si tenim un ritme alt no tindrem tantes pèrdues, estarem més concentrats i jugarem millor.” Navarro va destacar que “tenir més ritme no vol dir cór­rer més. És començar les entrades al lloc posicional ràpid, que tothom es mogui ràpid o que la pilota estigui al lloc adient per poder-la passar”. Pel que fa a la manca d’encert en el tir exterior, l’entrenador tricolor creu que és més “una qüestió de confiança” que d’inspiració. En aquest sentit, explica que “el jugador sap que pot fallar, però quan has de defensar l’equip contrari ha de patir per anotar”. Per tot plegat, creu que “és un tema de balanç i estem encara en aquest procés”.

tracking