L'FC Andorra empata i manté el lideratge

FC Andorra corda el lideratge contra el Vila-real B amb una solidesa general que va superar la inspiració

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En un exercici de solidesa, l’FC Andorra va saber rescatar un punt a Prada de Moles davant el Vila-real B per conservar el lideratge del grup. Un empat que deixa bon pòsit al grup de Gabri, aconseguit amb pic i pala i amb l’esforç d’haver jugat amb grillons. De vegades cal arremangar-se i mostrar diferents doblecs, adaptar-se i subsistir. Això és, simplement, la Segona Divisió B i la situació del grup tercer és prou cridanera: vuit equips separats per només tres punts.

Etiquetes:

El Vila-real B no és un filial a l’ús. Té un ideari semblant al de l’Andorra, bon tracte de pilota, sortida neta i jugadors de qualitat. La pressió alta amb Villa i Edu Espiau va obligar Rai a passar més temps de l’habitual incrustat entre els centrals per donar més alternatives per treure la bola. L’equip va tenir més dubtes que de costum a l’hora d’associar-se i, en bona part, va ser per mèrit del bloc de Miguel Álvarez. Tot plegat, perquè és un filial que té futbol però, a sobre, és rocós, intens, dur i és coneixedor d’estratagemes propis del joc subterrani. El Vila-real B és un filial madur, però amb els clixés d’un equip formatiu i amb característiques més properes a futbolistes avesats, com si s’haguessin fornejat a una altra velocitat. Tot i això, cap retret a l’Andorra, a un equip que es va esprémer com una llimona però que no va tenir ni inspiració ni profunditat. Molta acadèmia, poca afinació i la certesa que partits així fan falta per estar a prop de la graduació a l’elit.

Va avisar d’hora l’equip castellonenc amb un xut creuat de Pacheco, un cop de cap d’Edu Espiau i una canonada de Sergio Lozano. Amb problemes per batre línies i tenir fil amb la pilota, l’Andorra va seguir cercant la inspiració. Un xut de Riverola i un tret desviat de Musa Sidibé a la frontal van restar com a úniques osques al buit full de serveis de la primera part. El pas pels vestidors no va alterar gaire l’ecosistema. El Vila-real va seguir enfocant Ratti amb no bones intencions i l’Andorra tenia poca presència a la zona d’influència. Amb Forgas massa allunyat de l’àrea, Moha Keita i Musa poc escumosos i els groguets exigint, el partit demanava a crits una sacsejada urgent. Gabri i Jorquera van decidir donar rodet a Víctor Casadesús i sacrificar Rai Marchán per dibuixar un 4-4-2 amb el punta balear, com a boia, darrere de Forgas i el doble pivot del curs passat amb Bover i Riverola. Casadesús, en 20 minuts, va fer un clínic d’oxigenar la zona, jugar d’esquenes i habilitar l’arribada de la segona línia. En una de les seves accions amb vista polièdrica es va originar la centrada de Loureiro que Forgas no va aconseguir embocar. El davanter no esperava l’esquerda dels centrals groguets i el seu tímid cop de cap va trobar les mans de Diego Fuoli quan estava absolutament batut i mitja porteria l'estava seduint. El Vila-real B no donava cap senyal de menysprear el punt i a l’Andorra ja li era suficient no arriscar per lligar l’empat i el lideratge una jornada més.

Nico Ratti, un mur

“Valoro molt mantenir la porteria a zero durant cinc setmanes.” El tècnic tricolor, Gabri García, va accentuar la importància que mereix el fet de no encaixar. Nico Ratti acumula ja 476 minuts sense recollir la pilota i la solidesa del bloc es comença per la teulada. El tècnic, malgrat subratllar que té, “probablement, els millors tres porters de la categoria”, li ha donat les claus de la cova a Ratti, que està responent a la confiança amb escreix. Sembla lluny quan Moha, de l’Espanyol B, el va vèncer per últim cop.

EL VESTIDOR

“HEM SABUT PATIR I FER UN BON PARTIT”

Gabri García.

El tècnic de l'FC Andorra va valorar molt positivament el resultat. “Hem fet un bon partit i hem sabut patir davant d’un dels millors equips de la categoria” va explicar. “Hem tingut l’ocasió més clara del partit, tot i que ells també n’han tingut, i s’ha pogut decantar per qualsevol de les dues bandes” va afegir. El tècnic tricolor va considerar que “el lideratge és anecdòtic” i que “estic content per com s’ha desenvolupat el partit i per la intensitat que han mostrat els jugadors”.

tracking