ACB LLIGA ENDESA

L'hora de la veritat

El MoraBanc Andorra s’estrena a l’ACB amb la complicada visita a la pista del València Basket

BC MoraBanc Andorra
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ha arribat el moment. 45 dies després que el projecte del MoraBanc Andorra 2019-2020 iniciés la pretemporada, els homes d’Ibon Navarro afronten la primera gran prova del curs. I quina prova. Els tricolors inicien la sisena temporada seguida a l’ACB a la pista del vigent campió de l’Eurocup, el València Basket, que ha fet un equip pensat per competir, a més de la Lliga Endesa, a l’Eurolliga. Noms com Quino Colom, Brock Motum, Jordan Loyd, Maurice Ndour o Vanja Marinkovic arriben al conjunt taronja per assumir el repte de competir amb els millors equips d’Europa.

També arribarà amb canvis el MoraBanc, que aquest estiu ha canviat fins a vuit jugadors respecte a la temporada passada. És per això que el tècnic, Ibon Navarro, creu que “de vegades és millor començar amb un partit com aquest de màxim impacte, i a més a casa seva”, i va afegir que “hi anirem amb molta il·lusió i hem d’estar contents de la pretemporada, podem fer un bon partit, competir amb ells i tant de bo guanyar”. Sobre les claus per intentar tornar de la Fonteta amb la primera victòria de la temporada, l’entrenador tricolor ho té clar: “Hem de jugar sent intel·ligents i agressius.”

També va parlar ahir un dels nous capitans, David Jelínek, que va assenyalar que “ells són un equip amb molta experiència i recursos i hem d’estar bé al darrere”. A més, l’aler txec va destacar que “amb Dubljevic i Quino Colom hem de ser durs i intentar que no juguin fàcilment”. Per últim, va declarar que “haver estat tots junts tota la pretemporada pot ser un plus”.

Els tricolors arribaran al matx amb tots els jugadors, inclòs Musli, que es va perdre l’últim amistós, disponible, mentre que el València Basket no tindrà Maurice Ndour per lesió. A més, Jaume Ponsarnau haurà de descartar un altre jugador, que podria ser Quino Colom, després d’arribar fa pocs dies a l’equip per estar amb Espanya al Mundial.

El 'Fuenla' perd i es reforça

Dissabte arribarà l’estrena a casa del MoraBanc, contra el Montakit Fuenlabrada. El conjunt madri­leny va ser l’encarregat d’obrir la Lliga Endesa i ho va fer amb derrota a casa (76-87), contra el San Pablo Burgos. A més, va anunciar els fitxatges temporals de dos homes experimentats, Sergi Vidal i Nico Richotti, el mes vinent, pels problemes amb les lesions que té l’equip de Jota Cuspinera.

MÉS DERROTES QUE VICTÒRIES LA PRIMERA JORNADA DE LA LLIGA ENDESA

El balanç del MoraBanc Andorra a la primera jornada de la Lliga Endesa no ha estat gaire positiu els últims anys. Tot i la victòria de l’any passat a l’estrena contra l’UCAM (78-76), els tricolors han perdut més que guanyat (tres derrotes per dues victòries) a les jornades inaugurals de la competició des del retorn a la màxima competició espanyola. Si es miren també els precedents de l’etapa del Festina Andorra, el balanç a la primera jornada és de cinc derrotes per quatre victòries en els duels que obren la competició.

BC MoraBanc Andorra

BC MoraBanc Andorra

L'hora de la veritat

tracking