Curses d'obstacles

Albert Soley i Lluna López s'imposen a l'Excalibur Race

El català va fer bons els pronòstics i es va imposar a Lluís Barbé en un ‘rush’ final agònic

Albert Soley i Lluna López s'imposen a l'Excalibur Race

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Albert Soley va tornar a inscriure el seu nom en una prova d’obstacles a Andorra. El català, que va aconseguir la victòria a l’Spartan Race i que és un dels grans especialistes i favorits a obtenir la victòria, va complir ahir amb els pronòstics. Soley es va imposar a l’Excalibur Race, en una cursa amb final agònic. En categoria femenina, Lluna López va resoldre la seva cursa amb més claredat que la desenvolupada a l’Elit masculina i va marcar 2 hores i 30 minuts.

Amb un recorregut de munta­nya i urbà, que va reunir uns 400 participants i que va acollir per primera vegada Escaldes-Engordany, la prova va donar el tret de sortida a les 10.00 hores del matí al carrer dels Veedors. La cursa Elit de 12 quilòmetres i 25 obstacles i amb un desnivell de 800 metres va tenir les seves traçades de duresa i uns obstacles que van deixar més d’una sorpresa. El final va ser molt emocionant, ja que els dos grans favorits, Soley i el campió d’Espanya i setè al campionat d’Europa, Lluís Barbé, van mantenir un frec a frec a l’últim obstacle. Tot i mantenir una distància còmoda, a Soley se li va ennuegar l’obstacle final i va caure, fet que va facilitar l’aproximació de Barbé que, en el segon intent, també va caure i va permetre a Soley aconseguir la victòria. El guanyador va aturar el crono en 1 h 27’ al davant d'Adrià Puig i Pablo Llusià, mentre que Barbé va haver d’abandonar. En declaracions a RTVA, Albert Soley va comentar la part final i el que havia succeït al darrer obstacle. “Quan arribes cansat hi ha una part més tècnica i més difícil que costa una mica més i tant el Lluís [Barbé] com jo hem caigut i no hem arribat”. Pel que fa al traçat, Soley va afirmar que “sé que era un recorregut mixt, que hi havia parts d’asfalt i de muntanya”. En aquest sentit va afegir que “la part de muntanya era molt maca i tenia una tendència de puja i baixa que la feia molt dura. M’ha sorprès perquè he vist que era tan maca com la d’altres anys”. Barbé, per part seva, també va explicar el desenvolupament de la part final de la prova on ell es va endur la pitjor part. “Hem arribat a un duel final on es jugàvem la primera plaça però jo he caigut i ell, a la segona, ho ha superat”.

L’ambient durant la jornada al carrer dels Veedors i voltants va ser engrescador, amb molta gent que donava suport als participants durant el recorregut i a la línia d’arribada.

Albert Soley i Lluna López s'imposen a l'Excalibur Race

tracking