França venç amb el mínim (3-0)

La campiona del món tomba la selecció andorrana a l’Stade de France amb els gols de Coman, Lenglet i Ben Yedder

França venç amb el mínimFAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quan la vigent campiona del món s’enfronta a Andorra el més lògic és pensar que el resultat del matx serà molt voluminós. I més si hi ha unes 75.000 persones que es deixen la veu per la causa i en un escenari com l’Stade de France, que ahir va viure el seu partit centenari de la selecció gal·la. Però també és cert que quan ets França i tens davant Andorra en un matx de Preeuropeu no has de donar el màxim del teu propi rendiment per guanyar i els bleus van fer justament això ahir. Amb el mínim en van tenir suficient per superar Andorra amb comoditat i endur-se els tres punts tot i no poder comptar amb jugadors claus com Kylian Mbappé, Paul Pogba o Samuel Umtiti, entre d’altres.

Andorra, per la seva part, va acusar el cansament del duel a Turquia i de fer dos desplaçaments consecutius i es va quedar lluny de cap possible sorpresa, tot i que no va deixar una molt mala imatge, gràcies en bona part a Josep Antonio Gomes.

Els de Didier Deschamps, malgrat no jugar amb un grau d’intensitat màxima, es van trobar ràpid amb el primer gol i només van haver d’esperar 18 minuts per obrir la llauna. Kingsley Coman va aprofitar la seva potència física per colar-se entre la defensa tricolor i superar Josep Antoni Gomes després d’un ràpid contracop francès. El porter andorrà no va poder fer gaire en la primera diana, però sí que va ser un clar protagonista per evitar, o almenys retardar, la segona. Una agafada de Moi San Nicolás a Antoine Griezmann va propiciar un penal per França. El mateix davanter de l’FC Barcelona, que venia d’errar un penal contra Albània, va ser qui va llançar la pena màxima, però Gomes es va estirar per desviar la pilota i obtenir el mèrit d’aturar un penal a tota una estrella mundial.

Els jugadors van encarrilar el camí a vestidors amb el triomf per la mínima francesa, però no va trigar França a fer el gol que no deixava cap tipus de marge a la sorpresa. Amb menys d’un quart d’hora jugat a la segona meitat, Griezmann va llançar una falta amb molta precisió al cap del seu company del Barça, Clement Lenglet, que va guanyar l’espai a Ilde Lima per marcar de cap el segon gol i el seu primer amb la selecció francesa. Els gals van seguir arribant a la porteria tricolor després del segon i van arribar a trobar-se amb el travesser fins en dues ocasions. Però quan no era el pal era el propi porter tricolor qui evitava més gols. Gomes va ser el millor de la selecció i ho demostren les seves estadístiques. Fins a 12 xuts entre els tres pals va fer França, dels quals només tres van acabar al fons de la xarxa. El darrer va ser ja en l’afegit, quan Nabil Fekir va xutar una falta perillosa, que es va trobar amb una nova reacció de Gomes, però Ben Yedder va estar atent al refús per fer el 3 a 0 definitiu.

Koldo Álvarez de Eulate va lamentar la poca possessió de pilota que va tenir Andorra (78%-22% a favor de França) i va assegurar que va va ser un factor que va pesar molt. “Sabíem que seria complicat. No hem sigut capaços de tenir la pilota per poder descansar amb ella i això ho hem pagat a nivell de ritme de partit”, va indicar el tècnic. La selecció ja pensa en la propera cita, a l’Estadi Nacional contra Moldàvia, clau per a l’objectiu de puntuar.

tracking