TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

raids

Llovera torna al Dakar

El pilot participarà al ral·li amb un camió Iveco oficial de l’equip Petronas Team de Rooy

Llovera torna al dakarA. L.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Albert Llovera tornarà a disputar el Ral·li Dakar després de dos anys d’absència i ho farà amb un camió oficial Iveco de l’equip Petronas Team De Rooy, una de les esquadres capdavanteres de la competició. Aquesta serà la seva sisena participació al ral·li més dur del món després d’haver-hi competit el 2007 amb un cotxe de l’equip Isuzu, el 2014 i 2015 amb un buggy del Team MD Rally Sport, i el 2016 i 2017, que hi va participar amb un camió del Team Bonver Dakar Project. Va ser precisament en aquesta última edició quan Llovera va aconseguir la millor actuació amb una excel·lent 25a posició final. Els dos últims anys, en canvi, no va poder prendre part en el Dakar a causa de diversos motius, com ara la lesió que arrossegava a la mà o la impossibilitat de reunir el pressupost per participar-hi.

El pilot va mostrar-se força il·lusionat per aquesta nova experiència en declaracions al Diari, i va manifestar que “tenia tres ofertes i aquesta era irresistible, és un equip capdavanter, és una oportunitat única i en certa manera és un reconeixement a la meva trajectòria i a la meva feina durant aquests últims anys”. A més, Llovera va explicar que “m’havia arribat una oferta de Proto, i el Petronas Team De Rooy se’n va assabentar i em va trucar per oferir-me ser el tercer pilot. Havia d’anar a l’endemà a Holanda però no hi havia bitllets i vaig anar-hi dos dies després”.

Després de l’última cita del Mundial de Ral·licròs 2 a Lohéac (França), el 31 d’agost, Llovera va viatjar per trobar-se amb l’equip i acabar de tancar els serrells per incorporar-se a l’equip. “Vaig veure molta il·lusió, no només per part meva, sinó també per part de l’equip, i tot era bo.” Ahir precisament el camió va arribar a Guidosimplex (Itàlia) i aquesta setmana, en principi demà, el pilot viatjarà per començar l’adaptació al nou vehicle i està previst que en el futur celebri unes jornades de test al Marroc abans d’afrontar el Dakar.

Llovera tindrà com a copilot en aquesta participació al Dakar Ferran Marco, amb experiència anterior amb Iveco o Tata, i farà de tercer pilot, amb la responsabilitat de portar totes les peces de recanvi per als seus companys d’equips a dintre del camió. La cursa canvia enguany d’ubicació i deixa enrere Amèrica del sud per instal·lar-se a l’Orient Mitjà, concretament a l’Aràbia Saudita, on la prova arrencarà el 5 de gener, així que amb la d’enguany Llovera haurà participat al Dakar en tres continents diferents.

Vol ser-hi amb Margot Llobera

Amb la seva presència al Dakar ja confirmada, Albert Llovera està pendent també de Margot Llobera, la seva neboda, que està intentant tancar el pressupost per participar-hi a la categoria de motos. Sobre la possiblitat que tots dos coincideixin a l’Aràbia Saudita, Llovera va manifestar que “seria el més gran, seria genial i seria una situació familiar molt maca que poguéssim coincidir tots dos a la cursa”.

JOAN VINYES ACABA SISÈ A LES CURSES DE LA GT CUP OPEN DE SILVERSTONE

Joan Vinyes, acompanyat per Jaume Font, va disputar el cap de setmana passat la prova de la GT Cup Open celebrada al Circuit de Silverstone, a la Gran Bretanya, on va acabar en sisena posició a la categoria amateur. Vinyes i Font van anar millorant al llarg del cap de setmana i van finalitzar la primera de les curses en sisena posició dintre de la categoria amateur i 11a de la classificació general. Després de la prova, Vinyes va manifestar que estava “content amb el resultat, no hi ha dubte que m’hauria agradat estar més amunt a la classificació, però ha tornat a quedar clar que els Lamborghini tenen unes prestacions superiors”. A la segona de les curses, Vinyes i Font van repetir el mateix resultat, sisens, entre els vehicles amateur, però van acabar sent els vuitens a la classificació general. Després de la cursa va manifestar que “hem fet un pas endavant en el coneixement del Porsche i serà important de cara a Barcelona”. Precisament el Circuit de Barcelona-Catalunya tancarà el certamen de la GT Cup Open del 21 al 23 de setembre.

tracking