Visita complicada

L’FC Andorra s’enfronta diumenge al Nàstic de Tarragona, un dels equips cridats a lluitar per l’ascens a la Segona Divisió

Visita complicadaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Després d’aconseguir la primera victòria diumenge passat contra el Badalona, l’FC Andorra afronta una sortida complicada diumenge contra el Nàstic de Tarragona (19.00 hores, Footters). Tot i el mal inici, en què ha sumat només un punt en els dos primers partits després d’una derrota a casa contra el Llagostera i d’un empat a domicili amb el filial de l’FC Barcelona, el conjunt tarragoní és un dels clars aspirants a acabar en els quatre primers llocs del grup i lluitar per aconseguir l’ascens a la Segona Divisió A.

De cara aquest matx, el tècnic tricolor, Gabri García, va assegurar que “esperem un equip que collarà molt, perquè tenen una idea clara de joc, els agrada el futbol associatiu, pressionar molt, ser protagonistes, i nosaltres en tenim una de semblant. Crec que serà un partit molt ric en l’aspecte futbolístic”. A més, sobre el Nàstic va destacar que “són un equip amb moltes expectatives, que estarà a dalt i lluitarà per les places de play-off, i venen de sumar un punt de sis i vindran amb molta obligació, i més jugant a casa”. Per acabar, va destacar que “és un estadi maco, i el partit té una sèrie d’al·licients que el converteixen en un d’aquells que tothom té ganes de jugar”. Després d’haver estrenat el caseller de victòries, el tècnic tricolor va destacar que “l’equip està bé, però també ho estava a la primera jornada, quan vam perdre contra l’Espanyol B”, i va reiterar que “era important tornar a la dinàmica de l’any passat, quan érem molt forts a casa”. El tècnic tindrà les baixes segures de Joan Cervós, Ludo Clemente i Àlex Martínez, tots tres amb la selecció nacional absoluta a Turquia, i estarà pendent fins a l’últim moment de l’estat físic d’Iker Goujón, baixa els dos primers duels. A més, tot apunta que els dos últims fitxatges, Aimery Pinga i Víctor Casadesús, no viatjaran, ja que Gabri va assegurar que “és difícil i ells en són conscients, perquè una cosa és entrenar-se i una altra competir”. En aquest sentit, l’entrenador va declarar que “encara necessiten un procés de pretemporada, adaptació a l’equip i al camp, segurament s’entrenaran dissabte i diumenge i la setmana que ve ja entraran amb l’equip”.

Valoració positiva de l'equip

Dilluns va tancar-se el mercat de fitxatges a la Segona Divisió B, i l’actual plantilla ja serà definitiva, almenys fins al mercat d’hivern, al gener. Sobre com ha quedat l’equip, Gabri va assenyalar que “estic molt content perquè ens ha quedat una plantilla amb moltes possibilitats. Hi ha experiència, gent jove, i estic molt content perquè podem jugar a diferents coses en funció del partit i del rival, i això fa que tinguem moltes possibilitats”. Una de les posicions més reforçades ha estat la davantera, amb l’arribada de Pachón, Pinga i Casadesús, i el tècnic va explicar que “és molt important, l’Ernest Forgas ja va demostrar l’any passat que és un golejador, però volíem reforçar aquest aspecte amb jugadors amb capacitat de gol”, i va cloure que “ho hem intentat amb en Víctor Casadesús i en Pinga, a més d’Álex Pachón, i crec que aquesta posició la tenim molt ben coberta”.

Triangular del filial

L’FC Andorra segueix preparant-se per al debut a la quarta divisió catalana, i dissabte disputa un triangular a la Borda Mateu amb partits de 45 minuts contra l’Inter Club d’Escaldes i l’UE Sant Julià. L’estrena dels homes de Carlos Sánchez a la lliga serà el dissabte 14 a domicili contra el Pardinyes.

FERRAN TACÓN MARXA CEDIT A L'HORTA UN ANY

Ferran Tacón deixa la disciplina de l’FC Andorra, tal com va avançar el Diari, i jugarà aquesta temporada a l’Horta de Tercera Divisió. El futbolista català va arribar al conjunt tricolor el 8 de desembre del 2018, precisament provinent de l’Horta, i ara torna al conjunt barceloní, on estarà cedit aquesta campanya. El curs passat va disputar 18 partits, 14 dels quals com a titular, i va aconseguir marcar tres gols.

tracking