L'equip de velocitat afina la preparació amb una estada a Xile

Fins al dia 16 d’aquest mes el grup romandrà al país sud-americà fent sessions específiques

L'equip de velocitat afina la preparació amb una estada a XileFAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els equips d’esquí alpí de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) segueixen preparant la pròxima temporada. Els primers a viatjar a Xile han estat els esportistes que conformen els equips de velocitat. D’aquesta manera, al país sud-americà es troben els esquiadors Cande Moreno, Kevin Cour­rieu i Matías Vargas, i els tècnics Dejan Poljansek, Christope Fivel i Pablo Vallina.

L’expedició és a terres xilenes des del 22 d’agost passat i continuarà amb el treball fins al 16 de setembre vinent. De moment han tingut uns dies canviants de condicions, amb jornades molt bones però també algunes amb pluja, fet que ha condicionat les sessions d’entrenaments. Durant l’estada, el grup està fent un treball especialment de base, molt de tècnica, per introduir mànegues amb més qualitat segons avancin les jornades i així augmentar la velocitat.

El tècnic de la FAE Dejan Poljansek explica que a Xile tenen “molt bones condicions per a l’entrenament. Després de la part introductòria de l’estada, on hem dedicat més atenció a l’eslàlom gegant i a l’eslàlom, ens hem centrat en els últims tres dies més en les disciplines de velocitat”. Poljansek afegeix que van realitzar “tres dies perfectes d’entrenament de baixades, amb els quals seguirem també els propers dies”. El tècnic eslovè es va referir a alguns noms propis. “Fins ara van bé. Cande [Moreno] s’adapta a les noves botes d’esquí i, en aquestes condicions, l’equipament funciona bé. Kevin [Courrieu] necessita temps per tornar al seu nivell, però el primer entrenament és prometedor. Encara té una mica de dolor al genoll, però res alarmant”, apunta. Per Poljansek, Xile és “una de les millors possibilitats per a l’entrenament d’esquí a l’Amèrica del sud”.

tracking