El Tour tornarà el 2021 i es treballa perquè la Vuelta repeteixi en l'edició del 2020

A falta d’oficialitat, que arribarà a la tardor, la ‘Grande Boucle’ tornarà a tenir etapa andorrana cinc anys després

El tour tornarà el 2021 i es treballa perquè la Vuelta repeteixi en l'edició del 2020Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

No deixava de ser un secret a veus però, segons pot assegurar el Diari, el Tour de França visitarà Andorra l’edició del 2021. La incògnita que s’ha mantingut des de fa cert temps queda, per tant, resolta i cinc anys després de la darrera presència el Principat tornarà a gaudir de la ronda ciclista per etapes més gran del món. Aquest fet, però, podria significar que la Vuelta descansés un any i que no inclogués Andorra en els plans de l’edició de l’any vinent. Res més lluny de la realitat, ja que Govern i la Vuelta treballen per tornar a portar la ronda espanyola la propera edició.

És evident que la intenció de l’executiu és portar cada any una gran ronda per etapes. Atès l’impacte que suposa per al Principat i la satisfacció entre totes les parts implicades quan la Vuelta o el Tour han passat per Andorra, tot fa pensar que el 2020 la ronda espanyola tornarà al Principat i el 2021 es tornarà a gaudir del plat fort de la Grande Boucle. Malgrat tot, ni el Govern ni la direcció de la Vuelta encara no es volen mullar al respecte. Quan se la va interpel·lar als Cortals d’Encamp un cop finalitzada l’etapa de diumenge passat, la ministra de Turisme, Verònica Canals, va explicar que “la tornada del Tour al país s’esta treballant i ja ho confirmarem a la tardor, a mitjan octubre, quan es pugui fer la valoració de tot plegat”.

De la seva part, el director general de la Vuelta, Javier Guillén, no es va desviar del seu missatge habitual quan visita el Principat. “La nostra voluntat és seguir venint i tenim vocació per Andorra, però no sé quan. Al final, depenem molt del recorregut perquè no sempre es pot empalmar amb la resta d’etapes. Però sempre que es pugui nosaltres estem disposats a seguir venint.” Amb referència a si la presència del Tour el 2021 pot afectar el retorn de la Vuelta el 2020, Guillén va afegir que “ja ho veurem, perquè ara hi ha un govern nou i ells hauran de fer valoracions”. El màxim mandatari de la ronda espanyola va cloure subratllant que a Andorra “hi ha marge de maniobra per fer més coses, però potser no hem de pensar a fer quelcom nou, sinó a seguir fent el que estem fent. Idees en tenim perquè el país dona per a molt, però potser hem d’insistir en això”. Tot i que la tornada de la Grande Boucle al Principat pot deixar en suspens la presència de la Vuelta per a la propera edició, la ministra Verònica Canals, va incidir que “es mantindran reunions, tant amb la Vuelta com amb el Tour, per saber com es pot organitzar”.

LA PLUJA I LA CALAMARSA TAMBÉ VAN SER PRESENTS EN LA DARRERA VISITA DEL TOUR

La del 2021 serà la sisena presència del Tour de França a Andorra. La darrera ocasió, la de l’any 2016, la pluja i la calamarsa tampoc no es van voler perdre l’espectacle i van fer acte de presència a la primera jornada, la del 10 de juliol. Era la novena etapa, amb sortida a Viella i arribada al país, amb la coma d’Arcalís com a meta. El gran grup creuava amb sol la frontera del riu Runer, però quan s’encarava la darrera ascensió per part dels capdavanters va arrencar a ploure amb molta intensitat. L’holandès Tom Dumoulin va ser el vencedor en aquella ocasió, alçant els braços enmig del diluvi i deixant una de les imatges icòniques d’aquella entrega del Tour. L’endemà, el pilot no va abandonar el país perquè hi havia jornada de descans i va ser aquell dia l’escollit per Joaquim Purito Rodríguez per anunciar la retirada del ciclisme professional després de donar guerra durant 17 anys. El 12 de juliol, el Tour va deixar Andorra amb la 10a etapa, amb sortida d’Escaldes-Engordany i arribada a Revel. 197 quilòmetres on els corredors van enfilar Soldeu, van pujar el port d’Envalira fins arribar al Pas de la Casa i entrar en territori francès. Christian Prudhomme, el director general del Tour, va elogiar la presència de la cursa a Andorra i va subratllar que tot “ha sortit perfecte” i que el Principat és “ideal per estar-hi tres dies”. Aquell Tour se’l va endur amb solvència Froome.

tracking