Retorn amb victòria

L’FC Andorra supera el Badalona per 2-0 i suma la primera victòria de la temporada a l’estrena de la Segona B a Prada de Moles

Retorn amb victòriaXavier Pujol

7784 dies. Aquest és el temps que havia passat des de l’última victòria de l’FC Andorra a la Segona Divisió B, quan en un llunyà 10 de maig del 1998, els tricolors van superar 2-1 el Gandia a l’Estadi Comunal. Ara, 21 anys després, els del Principat van tornar per la porta gran a la reentré de la categoria de bronze del futbol espanyol al país, i van sumar tres punts després d’imposar-se per 2-0 al CF Badalona gràcies a les dianes d’Ernest Forgas i Adrià Vilanova.

Els tricolors, però, no van tenir un inici gens fàcil, ja que el Badalona va arrencar amb una pressió alta que dificultava la sortida de pilota per als homes de Gabri, que van tenir, com al primer partit, en la profunditat i potència de Moha i Moussa per les bandes, la seva arma més perillosa.

A poc a poc els tricolors se sentien més còmodes sobre el camp i podien combinar més, en una primera part que gairebé no va tenir ocasions clares. Rubén Bover va intentar-ho amb un parell de xuts que van sortir desviats, mentre que els visitants buscaven centrades des de la banda sense arribar a engaltar cap rematada clara que posés en problemes a Nico Ratti.

A la represa, l’FC Andorra va arrencar millor que el Badalona, i Moussa va posar a prova Morales amb un xut llunyà que el porter badaloní va acabar traient amb els genolls. I just al quart d’hora va arribar la jugada clau amb unes possibles mans dintre de l’àrea no assenyalades per l’àrbitre. La jugada va continuar, i després d’uns rebots, Ernest Forgas va aprofitar una passada en profunditat per plantar-se sol davant de Morales i superar-lo, amb suspens, en l’un contra un. Amb la derrota, el Badalona va fer una passa endavant en busca de l’empat, i gairebé el van tenir amb un xut d’Hugo que va treure Ratti amb una mà espectacular.

Els visitants estaven bolcats a pel gol i això ho van aprofitar els tricolors per intentar fer mal a la contra, com en una jugada conduïda per Moha i Forgas que va acabar amb una mala rematada del jugador africà. El conjunt català ho seguia intentant, però l’FC Andorra seguia aguantant fins al tram final en què van acabar de sentenciar el partit. Primer, els tricolors van desaprofitar una oportunitat al minut 86 amb un penal que va fallar Moha Keita, però, només un parell de minuts després, Adrià Vilanova va sentenciar el matx amb el 2-0 després d’una passada de Bover.

Els homes de Gabri ja tenen la primera al sac. Diumenge s’espera una nova sortida complicada amb la visita al Nàstic.

Debut amb derrota del filial

L’FC Andorra B, que debutarà a quarta catalana el 7 de setembre contra el Bell-lloc, va estrenar la pretemporada amb derrota 0-2 contra l’UE Sant Julià. El partit, del memorial Jordi Lamelas, va disputar-se dissabte a Prada de Moles i els gols van ser obra de Matías Bahamondes i Fran Piera.