Pendents del cel

La Vuelta arriba per 22a vegada i tercera consecutiva al país amb una etapa íntegra

Pendents del celXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Vuelta a Espanya torna avui al país per 22è cop i tercer consecutiu amb una etapa de 94,4 quilòmetres que promet emocions fortes entre Andorra la Vella i els Cortals d'Encamp, i amb cinc ports de muntanya, el Coll d'Ordino, el Coll de la Gallina, l'Alt de la Comella, l'Alt d'Engolasters, i el final als Cortals d'Encamp, en una jornada que podrà començar a aclarir la situació de la cursa a la general just abans de la contrarellotge que es farà durant la jornada de dimarts a Pau.

La principal novetat és que, per primera vegada a La Vuelta, hi haurà quatre quilòmetres d'sterratto (tram de terra) al Camí de les Pardines per enganxar Engolasters amb la pujada final. Això, almenys, és el que hi ha previst, perquè des de l'organització s'estarà ben pendent del temps per si cal fer alguna modificació per motius de seguretat. En cas de pluja i que la climatologia ho impedeixi, després de coronar Engolasters, els corredors no farien aquest tram i pujarien als Cortals des d'Encamp.

L’arribada de la cursa provocarà afectacions a la xarxa viària del país i la recomanació és la d’evitar els desplaçaments entre la una del migdia i les sis de la tarda. El trànsit a la CG-2 entre Andorra la Vella i Encamp estarà interromput de 14 a 16 hores, mentre que a la CG-1 entre la capital i Aixovall quedarà tancada de 15 a 17. A més, des de les 14 hores fins a les 18.30 o les 19 hores, estarà el trànsit tallat a la carretera dels Cortals d’Encamp des de la rotonda del Funicamp. Per seguir l’estat del trànsit es recomana fer-ho amb l’aplicació de Mobilitat, que incorpora una novetat tecnològica i s’informarà en temps real de l’obertura i tancament de les carreteres del país gràcies al GPS que duran instal·lats els vehicles policials que gestionin la circulació.

El dispositiu de mobilitat i de seguretat de l’etapa comptarà amb gairebé 300 persones dividides en 115 policies, 94 agents de circulació dels comuns i 73 voluntaris. A més, a aquesta xifra s’haurà d’afegir els 131 efectius de la Unitat de Mobilitat i Seguretat Viària de la Guàrdia Civil espanyola, que segueixen íntegrament la ronda ciclista.

El Funicamp serà gratuït

A més de caminant i en bicicleta, l’única manera d’arribar a la meta als Cortals d’Encamp serà el Funicamp, que sera gratuït, i que tindrà un horari de 8 a 21 hores. A més, hi haurà un servei de bus llançadora que connectarà la Plaça dels Arínsols amb el Funicamp.

A més, a Andorra la Vella hi haurà punts d’animació. Abans de la sortida (prevista per a les 14.50 hores) el village estarà a l’antiga estació d’autobusos en un espai en què serà necessària una acreditació. Mentre que de 16.30 a 20.30 hores hi haurà el Parque Vuelta, obert al públic, al Parc Central de la capital.

NIKIAS ARNDT GUANYA A IGUALADA I EL GAL NICOLAS EDET ARRIBA LÍDER AL PAÍS

El corredor del Team Sunweb, Nikias Arndt, va endur-se la vuitena etapa de La Vuelta disputada entre les ciutats catalanes de Valls i Igualada en una jornada de transició abans de l’etapa d’avui al Principat. Des de ben d’hora va formar-se una nombrosa escapada de 21 corredors que no va incomodar el gran grup en cap moment i que va arribar a tenir vuit minuts de marge. Fins als 30 quilòmetres de meta, quan es pujava l’Alt de Montserrat, no va començar la guerra entre els homes de l’escapada, amb atacs i contraatacs per part dels diversos integrants de la fuga. Ruben Guerreiro, Fernando Barceló, Martijn Tusveld i Álex Aranburu van aconseguir distanciar-se durant la baixada de Montserrat, però van ser atrapats a quatre quilòmetres de l’arribada i la victòria es va acabar decidint a l’esprint entre els 21 escapats en un triomf que es va acabar adjudicant Nikias Arndt sota la pluja d’Igualada. A la general, el gal Nicolas Edet va fer-se amb el maillot vermell de líder en una jornada en què no va haver-hi cap tipus de diferència entre els favorits per guanyar La Vuelta. Dylan Teus ocupa el segon lloc, mentre que Miguel Ángel Superman López és provisionalment tercer.

tracking