La UEFA reparteix 1,4 milions

Els tres clubs del país que han disputat competicions europees s’enduran un total d’1.170.000 euros en concepte de solidaritat

La UEFA reparteix 1,4 milionsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els clubs de la Lliga Nacional rebran enguany un total d’1.430.000 euros provinents de la UEFA pels pagaments solidaris de les participacions en les diferents competicions europees, la Lliga de Campions i l’Europa League, una mica més de 200.000 euros respecte a la temporada passada.

Etiquetes:

El màxim beneficiat d’aquest repartiment és el Vall Banc Santa Coloma, que s’endurà un total de 490.000 euros per la seva participació a Europa d’aquest estiu. 230.000 euros li corresponen per haver participat a la fase preliminar de la Lliga de Campions, en què va caure a la final del minitorneig contra el Feronikeli per 2-1. Gràcies a això, va passar a la segona ronda de l’Europa League, on es va enfrontar contra l’Astana del Kazakhstan, fet que va reportar-li 260.000 euros més. Gràcies al canvi de format de la Champions de fa un parell d’anys, el campió de la lliga disputa una final de quatre a la Lliga de Campions, i en cas de no passar de ronda, accedeix a la segona competició europea, fet que ha permès passar dels 220.000 euros que guanyava abans el campió de lliga per disputar competicions europees, al gairebé mig milió que s’embutxaca actualment, com a mínim, en funció de quantes rondes passi.

El següent club que rebrà més diners és l’UE Engordany, un total de 460.000 euros. Els de Filipe Busto guanyaran 220.000 euros per haver participat a la ronda preliminar de l¡Europa League, on es van enfrontar a la Fiorita de San Marino, en una eliminatòria que va finalitzar amb un marcador global de 3-1 a favor del conjunt del Principat. Els blanc-i-negres van aconseguir passar a la primera ronda classificatòria en la qual es van enfrontar al Dinamo de Tbilissi, fet que els va aportar 240.000 euros més per les seves arques.

Per últim, l’altre club del país que va disputar l’Europa League, l'UE Sant Julià, va endur-se 220.000 euros per haver participat a la ronda preliminar de la competició, en què va acabar caient contra l’Europa de Gibraltar per un global de 6-3.

A aquests 1.170.000 euros s’hi han de sumar els 260.000 que va rebre el Vall Banc Santa Coloma com a campió de lliga. La UEFA també entrega aquesta quantitat als campions de lligues nacionals que no arriben a la fase de grups de Champions o Europa League. En el cas d’Andorra, però, ja fa més d’una dècada que aquesta quantitat no se la queda el campió de lliga, sinó que es reparteix de manera solidària entre els clubs de primera i segona divisió.

RUIZ GARANTEIX QUE LA SELECCIÓ JUGARÀ AL NACIONAL

El secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, va garantir ahir que la selecció nacional jugarà els partits que resten del Preeuropeu a l’Estadi Nacional. La UEFA va suspendre fa unes setmanes la gespa, i a hores d’ara no s’hi pot jugar, però tot i això, Ruiz va manifestar que “estem a l’espera que ens confirmin els problemes que presenta la gespa, però actuarem i garantirem que es puguin jugar els dos partits”. A més, va explicar que “veient que el partit està a sobre [el primer és l’11 d’octubre] la setmana vinent es marcaran els timings per fer aquesta actuació que, extraoficialment, em consta que és una actuació petita de dues cosetes, i confiem que es pugui resoldre”. Respecte al futur, el secretari d’Estat d’Esports va manifestar que “seguim amb el compromís de canviar la gespa de cara a l’any vinent”.

NBAPPÉ SERÀ L'ÚNICA ESTRELLA FRANCESA NO CONVOCADA EN EL DUEL CONTRA ANDORRA

El seleccionador de França, Didier Deschamps, va anunciar ahir la convocatòria per a la propera aturada de seleccions en què l’equip bleu s’enfrontarà a Albània el 7 de setembre, i a Andorra el dia 10 a l’Stade de France de Saint Dennis. Més enllà de l’absència de Kylian Mbappé per lesió, la principal novetat de cara a aquest partit serà la presència d’Aymeric Laporte i Jonathan Ikoné. El central del Manchester City, anteriorment a l’Athletic de Bilbao, ja va ser convocat amb la selecció absoluta el 2017, però no va arribar a debutar amb el combinat nacional, i ara torna amb l’equip francès en detriment del jugador de l’FC Barcelona Samuel Umtiti, que no està entrant als plans del tècnic blaugrana, Ernesto Valverde. Pel que fa a l’extrem del Lille, serà l’encarregat de substituir a la convocatòria Mbappé després de la lesió que va fer-se amb el Mònaco. A més, a la llista no falten noms com Griezmann, Pogba, Lenglet, Ben Yedder o Fekir. D’altra banda, el duel del dia 10 contra Andorra estarà inclòs dins dels actes de celebració del centenari de la Federació Francesa de Futbol. L’ens va complir els 100 anys a l’abril, i va realitzar diferents esdeveniments per celebrar-ho, i en aquest marc, la FFF ha decidit regalar dues entrades a tots els clubs afiliats que ho sol·licitin per poder gaudir del partit contra el combinat de Koldo Álvarez de Eulate.

tracking